Азиатски фестивал „Съкровища от Изтока“

Четвъртото издание на Азиатския Фестивал „Съкровища от Изтока“ стартира днес от 10 часа на сцената на „Sofia Summer Festival“ в Южен Парк II, зад музея „Земята и хората“.

Фестивалът е организиран по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 11 дипломатически представителства – Виетнам, Индия, Иран, Камбоджа, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Филипини и Япония.

Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието се застъпва за кампанията 1000 ЖЕРАВА: в подкрепа на хора, диагностицирани с множествена склероза, кауза на фондация „МС – Мога Сам“, партньор на фестивала тази година.

Очакват се над 10 000 посетители да вземат участие във фестивала и да се насладят на повече от 30 различни дейности с разнообразие от азиатски изпълнения, танци, музика, кулинарни изкушения и бойни изкуства.

Гостите ще имат възможността да се докоснат до Съкровищата на Азия, като междувременно подкрепят благотворителната инициатива на фестивала. Билети за Томбола се предлагат за всички, които искат да спечелят награди като ваучери за почивка, СПА терапии, вечери, както и 2 самолетни билета до Дубай, предоставени от FlyDubai. Всички приходи ще бъдат дарени за борбата с множествена склероза, каузата на Фондация „МС-Мога Сам”.

Азиатският фестивал се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма на Република България, Столична община, Държавния културен институт към Министерството на външните работи, със специалния патронаж на вицепрезидента на Република България – Н.Пр. г-жа Илияна Йотова.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Почина кралица Елизабет II
Кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх на Обединеното кралство, почина в Балморал...
Read More
0 replies on “Азиатски фестивал „Съкровища от Изтока“”