„Ангели пазители / Guardian Angels“

Елица Барамó ни кани на най-новата си изложба живопис Ангели пазители / Guardian Angels“ в модерното пространство на галерия  [a] cube contemporary  в София, на ул. „Л. Каравелов“ 9. Вернисажът е на 3 ноември 2022,  от 17.00 – 19.30 часа, а експозицията ще може да бъде видяна до 19.11.2022.

Идеи, есен, изкуство, аромати, инвенции, срещи, споделени моменти ни предлага Елица Барамó, която живее и твори в София. Завършила НХА специалност „Илюстрация“ през 2001, тя е член на СБХ, секция „Живопис“. Има множество самостоятелни изложби в галерии и музеи в България и Германия, галерии на гилдията и участия в международни проекти и симпозиуми като национален представител. Отличена е с награди за живопис и дизайн в България, Германия и САЩ. Работи в областите на абстрактната живопис, видео арт, хепънинга, рисунката, фигуралната живопис, графичния дизайн и експерименталната бижутерия.  Художник с експериментални търсения, тя е създател на визуалния език „Седиментен процес“. Темите ѝ фокусират човека, следите оставени от него, движението, универсума….  

Изложбата на Барамó представя проект „Guardian Angels“-живопис.  Метафизичният нюанс е препратка към специалното усещане за подвижност на границите, …когато волята за свобода „заглушава“ инстинкта за самосъхранение в допустимите граници. Съзнанието за Ангел хранител, който те хваща и „спасява“, това е идеята -мрежа, която обезопасява нашия скок в нови пространства и предизвикателства.

Композициите са върху хартия, акрилна техника и пастел в естетиката на „Седиментен процес“, идея върху която художничката работи от няколко години. Това е визуален език, който фокусира върху артистичния жест и идеята за естетика на бавното движение. 

„Част от изложбата е интеракция „Червената стая“.Червеният нюансе разположен на отделна прозрачна плака и е отделим механично. Интерактивната процедура предпоставя взаимодействие с публиката. Той е препратка е към тъмната стая, където негативът се превръща в позитив… в очакване на добрите новини.“ – споделя художничката. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Кейт и Лила Мос заедно на подиума
Темата за майките супермодели и техните пораснали дъщери, които тръгват по подиума...
Read More
0 replies on “„Ангели пазители / Guardian Angels“”