Ари, непризнатият от Делон

Намериха мъртъв в дома му Кристиан Аарон Пeфген, по-известен като Ари Булон, никога непризнатия от Ален Делон син на актрисата и певица Нико. Тялото на 60-годишния фотограф е било „в напреднал стадий на разложение“ и е открито от жената, с която той е живеел и която се е грижела за него, тъй като е бил в инвалидна количка, страдайки от хемиплегия, обездвижване на тялото след падане. Въпросната дама е била задържана с обвинение “неоказване на помощ на лице с опасност за живота”.

Всъщност дали още от самото си раждане Ари Булон не е бил с опасност за живота?

Майка му, култовата германска моделка, певица и артистка Нико с истинско име Криста Пeфген, му е казвала, че той е плод на нейната мимолетна афера с актьора. Скоро след раждането на детето, което Ален Делон не признава за свое, а майката на Нико настоява тя да абортира, красавицата установява, че не готова да сменя пелени, да храни и приспива. Още докато е бременна, тя се друса с LSD, не е склонна да промени нищо в живота си заради Ари. Мъкне бебето със себе си навсякъде из Европа, то споделя с нея хотелските стаи, в които тя отсяда с различни мъже. Малкият е на две годинки, когато един ден възрастни мъж и жена се появяват при Нико – чула, че синът ѝ има наследник от една моделка, майката на Ален Делон я намира. По-късно казва, че е видяла сина си в очите на детето – болнаво, недохранено и нервно, което протяга ръце не към нея, а към съпруга ѝ Пол. Нико охотно им разрешава да го вземат и да го осиновят. Този избор на Едит ѝ коства разрив в отношенията със сина ѝ, който заявява: “Или аз, или той.” Но те и без това не са били цветущи, Ален Делон е заявявал, че признава за своя майка кърмачката си, мадам Неро.

Още в съвсем невръстни години Ари е част от безкрайните оргии на кръговете, към които майка му принадлежи. Той е сниман в някои от клиповете на Velvet Underground – ъндърграунд бандата, в която я вкарва Анди Уорхол, влюбен във външността, но и в дълбокия глас на Нико.

Като тийнейджър, Ари, който напуска училище на 17, се присъединява към музикалните турнета на майка си и се снима в няколко филма, потъвайки в света на наркотиците. Към това го подтиква самата Нико. В автобиографията си „Любовта никога не забравя”, написана години по-късно, Ари Булон разказва за отношенията с майка си. А в интервю през 2018 признава: “От 16 годишен до самия ѝ край използвахме един и същ препарат, една и съща спринцовка. Това беше начин да бъдем заедно.”

След смъртта на Нико през 1988 г. той прекарва известен период в рехабилитационна клиника и се подлага на психиатрично лечение.

Въпреки твърденията, че не се интересува от Ален Делон, когото нарича “месар” заради професията на втория му баща, Ари два пъти – през 2001 и 2019 г. – се опитва по съдебен ред да накара знаменития актьор да го признае за свой наследник. Исковете му обаче са отхвърлени във Франция, тъй като Ален Делон е швейцарски гражданин.

Може би децата му – Чарлз на 24 и Бланш на 17 – ще успеят да докажат, че във вените им тече кръвта на неустоимия красавец, в когото единствено е била влюбена тяхната баба.

Spread the love
More from Ваня Шекерова
Територия на терора
Нищо подобно не сте чели – виртуозно пресъздаване на документални сведения от...
Read More
0 replies on “Ари, непризнатият от Делон”