Вечните сирени

Грейс Кели

Грейс Кели, актрисата, която стана принцеса, е въплъщение на традиционната момичешка мечта. Тя изглежда, сякаш е родена за тази роля – хладната й класическа красота, естествената й грация и аристократизъм и ангелското й излъчване са създадени за корона.

Грейс заменя бляскава кариера за бляскава приказка. Но приказките, уви, не ни казват какво се случва след „и заживели щастливо до края на дните си“. В нейния случай – „и заживяла нещастно в златна клетка до края на дните си“. Тя играе ролята си добре, но в себе си усеща празнота.

Принцесата на няколко пъти иска да се върне към киното, ала съпругът й, принц Рение, не й позволява. Короната е тежка, студена и стегната. Грейс Кели загива при автомобилна катастрофа сравнително млада, оставяйки ни горчивата истината, че да си принцеса не е достатъчно.

Моника Белучи

Дали вечните сирени са останали в миналото, или ги има в наши дни? Със сигурност има поне една и тя се нарича Моника Белучи.

Моника притежава онзи тип непреходна женственост, която спокойно може да намери място във филм отпреди 70 години. Или пък след 70. Тя е жена с главно Ж, Фемина. Всички архетипи са събрани в нея, а всяко нейно движение е изпълнено с чувственост. Обувките с токчета и роклите по тялото сякаш са създадени специално за нея и нейната полюшваща се походка.

На 56 Моника изглежда прекрасно и не се притеснява от зрелостта. Всъщност тя винаги е изглеждала зряла, дори на 20. Сякаш е прескочила етапа на неувереното в себе си капризно момиченце, което не знае какво иска. Тя знае дяволски добре какво и как и владее женската си сила до съвършенство. Жена по рождение, богиня по призвание.

Памела Андерсън

Може би присъствието на русата силиконова бомба в този списък ще ви изненада. Тя е поп продукт и не е точно онова, което влагаме в понятието „вечни жени“.

От друга страна, погледнете го така: сирените не са прерогатив само на героите. Те подмамват всички – също и обикновените моряци. Или (в днешно време) шофьорите на тирове, които украсяват с техни плакати кабинките си, да им носят радост в дългите самотни пътувания. Освен това, да не забравяме, че всяка от изброените легенди е започнала като снимка върху войнишко календарче. И в това в крайна сметка няма нищо лошо.

Така че Памела си е съвсем на място в класацията на мъжките блянове. Може вече да е позалязла, но типажът на едрогърдата блондинка няма да залезе никога. Особено ако тича към водата в червен бански и на забавен каданс. Сирена отвсякъде. И всеки мъж би се съгласил с това.

Spread the love
Публикувано от
Още от Дона Делова

Секс, лъжи и социални мрежи

Вероятно често ти се случва да видиш във Фейсбук снимка на жена,...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ