Виновна и след доказване на противното

Декларация за себеизразяване, престъпно сексуалният аромат Gucci Guilty pour Femme гори с яркия пламък на категоричното и дръзко #ForeverGuilty

Всяка рекламна кампания на Gucci е произведение на изкуството, за което можем да разказваме безкрайно. Минифилмът с романтично-носталгичен привкус, посветен на дуото аромати Gucci Guilty, не е изключение. По сценарий действието се развива в средата на 50-те в Лос Анджелис. Мултиплатинената певица и композитор Лана дел Рей е домакиня, а носителят на „Оскар” и музикант Джаред Лето – неин възлюбен. Както на всяка двойка, така и на главните действащи лица се налага да вършат обикновени неща – разкрасяване във фризьорски салон, пазаруване в супермаркет, вземане на дрехи от обществена пералня… Все култови за американската мечта места, запечатани от обектива на Глен Лушфорд.

Сюрреализмът на ежедневието

В един момент всичко се променя. Уморили се да живеят извън социалния конформизъм, героите почват с щуротиите: щурмуват с количка супермаркета, съревновавайки се с щраус, танцуват край сушилните в компанията на тигър. Лудувайки, музикантите се отправят към крайпътно заведение. Накрая отпрашват с червен кабриолет, експроприиран по всяка вероятност временно. Всичко това на фона на неподражаемата стилистика на арт директора на марката Алесандро Микеле, който игнорира освен всичко друго и класическата двойка „мъж и жена“. (Спомнете си рекламата на мъжкия Gucci Guilty, където Джаред е в леглото с топмоделите Вера ван Арп и Джули Хафстром.)

Престъпно секси

Влюбените не отричат вината си, а и как биха могли, ако тя ги кара да се чувстват свободни. Неслучайно животните в клипа олицетворяват човешките страсти. В пълен разрез с всички очаквания Gucci Guilty pour Femme в концентрация Eau de Parfum въплъщава идеята за време, което сякаш е спряло. Хаштагът #ForeverGuilty е вдъхновен от известното гробище Холивуд Форевър. С добавени нотки, за да е в тон с новата революция, прероден и ориенталски цветeн, новакът в семейството придава наситеност и благородство на оригиналната тоалетна вода от 2010 г. В тон с посланието връхните нотки са озарени от мандора (кръстоска между мандарина и портокал, растяща на остров Кипър), чийто темперамент омекотяват бергамот и розов пипер. На фона на контрастни розови и виолетови нотки люляк, обвит в маслен пашкул от здравец, създава нюансирана и индивидуална цветна хармония. Два вида масло от пачули – класическо и получено чрез метода на микродестилация, облагородени с амбра, правят композицията вибрираща като струна на китара. Великолепният баланс на съставките прави Gucci Guilty pour Femme характерен повече за нишовите марки, отколкото за луксозните.

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Алхимия на противоположностите

Шибуя – район на Токио, гара и търговска зона, е истински „маяк“...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ