Време за пилинг

Нови чисти активни молекули срещу хиперпигментация от ETAT PUR подготвят кожата за есента и заличават летните „грехове“

Пигментни петна, вяла и загубила блясъка кожа – харесваме живота на открито, но не и някои от неизбежните му последици, с които се сблъскваме в края на лятото. Красотата обича грижата и чистотата, а те царуват в продуктите на ETAT PUR, френската козметична марка от групата NAOS. Като част от триото, в което са още Bioderma и Esthederm, ETAT PUR посреща есента с два нови продукта, адресиращи един от най-разпространените проблеми след месеците, прекарани на силното слънце – хиперпигментацията.

Дали в резултат на хормонални смущения, акне, напредване на възрастта или твърде много часове на плажа, пигментните петна винаги намират начин да се появят отново и упоритостта в борбата с тях е задължителна. И ежедневна. Точно към ежедневното постепенно и внимателно „заличаване“ на тези недостатъци са насочени и най-новите попълнения в линията „Чисти активни молекули“ на  ETAT PUR. В селекцията от прецизно концентрирани, свръхпречистени и безупречно ефикасни активни съставки тази есен се включват два незаменими флакона – гликолова киселина в концентрация 10%  и  глабридин. Заедно или поотделно, те възвръщат свежестта, избистрят тена и заличават пигментацията, спомагайки за младежки вид на кожата.

Верни на мотото си, че по-малко е по-добре, в серията „Чисти активни молекули“ на ETAT PUR избират изключително лека, но същевременно ефективна формула от гликолова киселина 10%, която с помощта на уникалния INSKIN патент гарантира дълбоко проникване на

активната съставка в кожата, за да действа точно там, където е нужна. Така се избягва претрупването с десетки ненужни съставки – тактика, за която козметолози от години алармират, че влияе негативно на кожата ни. В своята нежна, но все пак достатъчно силна концентрация гликоловата киселина подпомага ексфолирането на повърхностните слоеве на епидермиса и позволява на клетките да дишат. Позната като алфахидроксикиселината с най-малката молекула, тя действа в дълбочина за ефект на нова кожа. Стимулира клетъчното обновяване и елиминирането на мъртвите клетки, като резултатът е гладка и сияйна кожа. Отлично се справя с изглаждането на кожния микрорелеф и подобряването на текстурата. Гликоловата киселина работи и за възстановяване на младостта, подсилвайки производството на естествено наличния в кожата колаген за видимо изглаждане на фините линии и бръчките. Използва се всяка вечер за 28 дни – нанася се върху почистена и подсушена кожа. 

Другият нов продукт в серията – глабридинът, е създаден с екстракт от корен на женско биле, който действа върху синтеза на меланин за изсветляване на тъмните петна: от слънце, от хормонални промени, маска на бременността, хиперпигментация след акне или белези. Този екзотичен прах се слави със способността си да инхибира възпалителната реакция, като блокира циклооксигеназата и предотвратява образуването на свободни радикали. В същото време глабридин предотвратява загрубяването на кожата и има противовъзпалителен антибактериален ефект.

Във формулата на ETAT PUR глабридин се използва сутрин и вечер върху почистена и подсушена кожа, като се нанасят от 1 до 4 капки от продукта директно върху зоните с хиперпигментация. Препоръчва се периодът на третиране да бъде 1 месец или 2 месеца при по-стари, изразено тъмни петна и маска на бременността, като през първия месец от програмата да се комбинира с гликолова киселина 10%. Може да се използва върху лице, деколте и ръце. За оптимални резултати се препоръчва молекулите да се използват  в програма с нежно щадящо почистване и комфортна хидратация. Точно това може да откриете в другата линия на ETAT PUR – „Чиста грижа за кожата“, където на фокус е ежедневната основна козметична грижа – почистване, хидратация и слънцезащита, без никакви активни съставки във формулите. Дългогодишният опит на лабораториите на NAOS успява да създаде формули, които имитират естествения състав на кожата, така че да постигат перфектна

усвояемост и отлична толерантност дори при чувствителна кожа.

 Продуктите ETAT PUR може да откриете на сайта на марката etatpur.bg

Spread the love
Tags from the story
More from Надя Костова
Натали – жената, която избяга от Ален Делон
На 79-годишна възраст вчера сутринта в 11 часа френско време актрисата Натали...
Read More
0 replies on “Време за пилинг”