Време за пилинг

Нови чисти активни молекули срещу хиперпигментация от ETAT PUR подготвят кожата за есента и заличават летните „грехове“

Пигментни петна, вяла и загубила блясъка кожа – харесваме живота на открито, но не и някои от неизбежните му последици, с които се сблъскваме в края на лятото. Красотата обича грижата и чистотата, а те царуват в продуктите на ETAT PUR, френската козметична марка от групата NAOS. Като част от триото, в което са още Bioderma и Esthederm, ETAT PUR посреща есента с два нови продукта, адресиращи един от най-разпространените проблеми след месеците, прекарани на силното слънце – хиперпигментацията.

Дали в резултат на хормонални смущения, акне, напредване на възрастта или твърде много часове на плажа, пигментните петна винаги намират начин да се появят отново и упоритостта в борбата с тях е задължителна. И ежедневна. Точно към ежедневното постепенно и внимателно „заличаване“ на тези недостатъци са насочени и най-новите попълнения в линията „Чисти активни молекули“ на  ETAT PUR. В селекцията от прецизно концентрирани, свръхпречистени и безупречно ефикасни активни съставки тази есен се включват два незаменими флакона – гликолова киселина в концентрация 10%  и  глабридин. Заедно или поотделно, те възвръщат свежестта, избистрят тена и заличават пигментацията, спомагайки за младежки вид на кожата.

Верни на мотото си, че по-малко е по-добре, в серията „Чисти активни молекули“ на ETAT PUR избират изключително лека, но същевременно ефективна формула от гликолова киселина 10%, която с помощта на уникалния INSKIN патент гарантира дълбоко проникване на

активната съставка в кожата, за да действа точно там, където е нужна. Така се избягва претрупването с десетки ненужни съставки – тактика, за която козметолози от години алармират, че влияе негативно на кожата ни. В своята нежна, но все пак достатъчно силна концентрация гликоловата киселина подпомага ексфолирането на повърхностните слоеве на епидермиса и позволява на клетките да дишат. Позната като алфахидроксикиселината с най-малката молекула, тя действа в дълбочина за ефект на нова кожа. Стимулира клетъчното обновяване и елиминирането на мъртвите клетки, като резултатът е гладка и сияйна кожа. Отлично се справя с изглаждането на кожния микрорелеф и подобряването на текстурата. Гликоловата киселина работи и за възстановяване на младостта, подсилвайки производството на естествено наличния в кожата колаген за видимо изглаждане на фините линии и бръчките. Използва се всяка вечер за 28 дни – нанася се върху почистена и подсушена кожа. 

Другият нов продукт в серията – глабридинът, е създаден с екстракт от корен на женско биле, който действа върху синтеза на меланин за изсветляване на тъмните петна: от слънце, от хормонални промени, маска на бременността, хиперпигментация след акне или белези. Този екзотичен прах се слави със способността си да инхибира възпалителната реакция, като блокира циклооксигеназата и предотвратява образуването на свободни радикали. В същото време глабридин предотвратява загрубяването на кожата и има противовъзпалителен антибактериален ефект.

Във формулата на ETAT PUR глабридин се използва сутрин и вечер върху почистена и подсушена кожа, като се нанасят от 1 до 4 капки от продукта директно върху зоните с хиперпигментация. Препоръчва се периодът на третиране да бъде 1 месец или 2 месеца при по-стари, изразено тъмни петна и маска на бременността, като през първия месец от програмата да се комбинира с гликолова киселина 10%. Може да се използва върху лице, деколте и ръце. За оптимални резултати се препоръчва молекулите да се използват  в програма с нежно щадящо почистване и комфортна хидратация. Точно това може да откриете в другата линия на ETAT PUR – „Чиста грижа за кожата“, където на фокус е ежедневната основна козметична грижа – почистване, хидратация и слънцезащита, без никакви активни съставки във формулите. Дългогодишният опит на лабораториите на NAOS успява да създаде формули, които имитират естествения състав на кожата, така че да постигат перфектна

усвояемост и отлична толерантност дори при чувствителна кожа.

 Продуктите ETAT PUR може да откриете на сайта на марката etatpur.bg

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Надя Костова

Бенифър на хоризонта

След всичко, което се изписа, изговори и спекулира около Бен Афлек и...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ