Втори дубъл

Ако не се получи от първия път, пробвай отново. Този мъдър съвет е приложим във всички сфери на живота, включително и в любовта. Повечето от нас са имали неуспешни връзки, след които са си потърсили късмета с някой друг. Има обаче и такива, които го търсят със същия човек. Сред холивудските (и не само) звезди тези двойки не са рядкост. Дали защото известните са по-емоционални, или защото имат финансови ресурси за многобройни бракове и разводи, не знаем, но е факт, че някои от тях се развеждат и след това се женят повторно за същия партньор. Обикновено тези бракове не траят дълго, но какво пък – в любовта правила няма, а надеждата умира последна.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Вероятно те са най-известната „двубрачна“ двойка (а може би и най-известната двойка въобще) – красиви, скандални, фатално влюбени. Когато се срещат за първи път на снимките на „Клеопатра“, и двамата са женени за други. Привличането е моментално, а първата им целувка е екранна и продължава толкова дълго, че режисьорът е принуден да вика „Стоп!“. За влюбените обаче няма спирачки и не след дълго се стига до два развода – тя с четвъртия си съпруг Еди Фишър, той със съпругата си от 14 години Сибил Уилямс. Женят се през 1964 г. и се развеждат през 1974-та – десет години, изпълнени със страст, скандали, изневери и много алкохол. Година по-късно се срещат, за да изчистят финансовите детайли около развода си и… решават да се оженят отново. Вторият брак изтрайва едва година. На въпроса защо нещата между тях така и не се получават въпреки легендарната им любов, Елизабет отговаря: „Може би се обичахме прекалено много…“

Памела Андерсън и Рик Саломон

„Спасителката на плажа“ и професионалният покер играч Рик Саломон се женят за пръв път през октомври 2007 г. в Лас Вегас (и за двамата това е трети брак). Едва четири месеца по-късно Памела подава иск за анулиране на брака. През 2013 г. двамата се събират отново. Вторият им брак изтрайва половин година. Нямат предбрачен договор, а случайно или не, русата сексбомба иска развод точно след като Саломон печели 2.8 милиона долара на Световните серии по покер. Впрочем многократните събирания и раздели са модел в бурния любовен живот на Памела – те се повтарят и във връзките ѝ с музикантите Томи Лий и Кид Рок. Повече за него може да се види в документалния филм „Памела, любовна история“, който излезе в края на януари по Netflix.

Мелани Грифит и Дон Джонсън

Мелани е на 14, а Дон на 22, когато се запознават на снимачната площадка на „Експериментът Харад“ през 1973 г. Тяхната почти детска любов води до годеж и брак в Лас Вегас през 1976 г., а шест месеца по-късно и до развод. След 13 години раздяла (през които Мелани се жени за актьора Стив Бауър, ражда син Алекзандър и се развежда, а на Дон също му се ражда син Джеси) отново се събират и се женят през 1989 г. на малка церемония в Аспен, Колорадо. От втория им брак е общата им дъщеря – актрисата Дакота Джонсън. Той продължава по-дълго – цели 7 години. Следва развод, Мелани се омъжва за Антонио Бандерас, Дон се жени за Кели Фледжър. Двамата обаче остават близки приятели. „Трудно ми е да си представя живота без него. Но ние се променяме по различни начини“, казва актрисата.

Натали Ууд и Робърт Уагнър

Натали се запознава с Робърт на 18-ия си рожден ден през 1956 г. Холивудското студио, за което и двамата работят – 20th Century Fox, ги представя като двойка с рекламна цел. Но любовта им се пренася от светските хроники в реалния живот и година по-късно се женят. Ууд и Уагнър са една от любимите холивудски двойки по онова време, но за жалост идилията им не трае дълго – през 1962 г. се развеждат. Година по-късно Робърт се жени за Мериън Маршъл, Натали пък се омъжва за британския продуцент Ричард Грегсън през 1969 г. и ражда дъщеря си Наташа. През 1972 г., и двамата вече разведени, се събират отново и остават заедно до трагичната смърт на Натали Ууд през 1981 г., която остава неразгадана и до днес.

Илън Мъск и Талула Райли

Основателят на Tesla е неконвенционален както в бизнеса, така и в личния си живот (да си припомним децата му с непроизносими имена от ексцентричната певица Граймс, второто родено след раздялата им, при това от сурогатна майка). По подобен начин стоят нещата и с браковете му и по-конкретно с този с актрисата Талула Райли. Двамата се запознават през 2008 г. и две години по-късно се женят в Лондон. Този брак, втори за Мъск, продължава две години. Година след развода – през 2013 г., се женят отново, защото, както обяснява актрисата в интервю, е странно да са заедно, а да не са женени, както вече са свикнали. Вторият дубъл продължава малко повече – три години. 

Еминем и Кимбърли Скот

Еминем, чието истинско име е Маршъл Брус Матърс III, се запознава с Кимбърли Ан Скот в гимназията. Нещата стават сериозни и през 1989 г. Ким бяга от вкъщи и се пренася да живее у Маршъл заедно с майка му и сестра му. През 1995 г. се ражда дъщеря им Хейли, а през 1999 г. се женят. Бракът продължава само две години и през 2001-ва Ким и Еминем се развеждат… само за да оженят отново през 2006 г. Вторият брак е още по-кратък – рапърът подава молба за развод още същата година. Раздялата им е приятелска и днес те споделят попечителството както над дъщеря си Хейли, така и над още две деца, които рапърът е осиновил – племенницата на Кимбърли, чиято майка е починала от свръхдоза, и сина ѝ от Ерик Хартър.

Фрида Кало и Диего Ривера

„В живота ми има две катастрофи“, пише в дневника си Фрида Кало. Едната е ужасният инцидент, който натрошава цялото ѝ тяло. Другата е срещата ѝ с Диего Ривера. Едва 15-годишна е, когато го вижда за първи път през 1922 г., а той – 20 години по-възрастен и женен за втората си жена. Срещат се отново през 1928 г. и любовта ги помита като стихия. Въпреки голямата възрастова разлика има толкова неща, които ги свързват – талант, интелект, политически възгледи. На следващата година се женят. Бракът им е бурен, белязан от скандали, драми и изневери и приключва след десет години, през 1939 г. Година след развода се женят отново и остават заедно до смъртта на Фрида през 1954 г.

София Лорен и Карло Понти

Още една двойка с голяма разлика във възрастта и трънлив брачен път, този път обаче не заради неразбирателства, а заради юридически и религиозни пречки. Когато София Лорен и Карло Понти се запознават, той е женен с две деца. Първоначално отношенията им са чисто професионални – Карло вижда у София звезден потенциал и се заема да я шлифова. Три години по-късно обаче връзката се превръща в любовна. Проблемът е, че в католическа Италия разводът е трудна работа, нужно е разрешение от Ватикана, а Понти не го получава. Решението е развод чрез адвокати в Мексико, последван от брак. Този брак обаче не е признат за законен в Италия, където обвиняват продуцента в двуженство, а актрисата в незаконно съжителство. Надига се вълна на обществено възмущение, филмите им са бойкотирани и двойката е принудена да емигрира във Франция. Там Понти успява да получи развод през 1965 г., а следващата година се жени вече „наистина“ за София. Любовта им, продължила 54 години, е една от легендарните в гилдията, пък и не само.

Снууп Дог и Шанте Броудъс

Снууп не изглежда точно като човек, посветен на семейството, но е факт, че рапърът и съпругата му миналата година празнуваха сребърна сватба. Е, с едно прекъсване. Двамата са заедно още от гимназията, женят се през 1997 г. и имат три деца. През 2004-а Снууп подава молба за развод с мотив непреодолими различия (зад тази формулировка се крият неговите изневери, които създават търкания в отношенията). Четири години по-късно обаче дъщеря им е диагностицирана с лупус и това отново ги събира. Заедно са и до днес, макар бракът им да не е точно безоблачно небе. Освен на трите си деца (рапърът има и четвърто от друга връзка) се радват и на цели шестима внуци.

Spread the love
More from Дона Делова
Диагноза „щастиехолик“
Спомняте ли си последния път, когато се влюбихте? Или първия път, когато...
Read More
0 replies on “Втори дубъл”