Глен Клоуз пази палто от далматинци

101 Dalmations (1996) Glenn Close

Макар да е сред филмовите страшилища, които не харесваме заради афинитета им към кожите на домашни любимци, Круела де Вил е една от модните икони на киното. Пресъздадена ярко и запомнящо се от актрисата Глен Клоуз в „101 далматинци“ през 1996 г., тя е не само жестока, суетна и коварна, но и някак пленителна. Може би това се дължи на самия чар на Клоуз и желанието й да се впише в образа. А резултатът е ненадминат и до днес и зрителите с известно снизхождение издават, че я мразят малко по-малко от литературния герой, от който е вдъхновена.

Разбира се, за образа си в „101 далматинци“ Клоуз има зад гърба си най-добрите дизайнери на костюми. Дори сама дописва в контракта клауза, че всички костюми, изработени за ролята й, ще са нейно лично притежание. Те включват емблематичните палта в червено и това в черно и бяло, вдъхновено то далматинците. „Когато продуцентите научиха колко са скъпи, поискаха да развалим договорката, но аз категорично отказах това“.

Днес част от тоалетите на актрисата са изложени в университета в Индиана, за да може повече хора да се докоснат до прецизната им изработка. А Глен е щастлива, че има своя принос в съхранението на тези модни бижута.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Честит рожден ден, Крейг, Даниел Крейг
Той е висок, синеок и магнетичен. Той е британец от класата на...
Read More
0 replies on “Глен Клоуз пази палто от далматинци”