Двойно Монро

Един пиърсинг е изключение, два – случайност, три – тренд. Запознайте се с най-горещия аксесоар на сезона. Масивните метални украшения на лицето обаче не са непременно като тези на майка ви

Риана и Кайли Дженър е… Правилно, пиърсингът. Навлизайки бързо и ефективно в актуалния дневен ред, вечният аксесоар (ушите, устните и носът са пробивани още преди нашата ера) отново е на бюти радара наред с татусите. Авангардните ъндърграунд допълнения не са нови в модата, но днешните бижута за лице отдавна не са абонирани само за подиума. Благодарение на популярността на Euphoria фешънистите се чувстват окуражени да изпробват смели стилове не само за Хелоуин или за тематични партита, а и в ежедневието. Смятайте, че ви е провървяло. За да опитате нещо ново, не е нужно да го правите веднъж и завинаги. Бюти индустрията отдавна измисли временни татуировки, цветни лещи, тонирани балсами за коса и бижута, имитиращи пиърсинг на лицето. Преди да ви разкажем за различните варианти на предпочитания от много дизайнери алтернативен пънк рок с индустриален нюанс, време е да се потопим в малко носталгия.

Безопасна игла през бузата (ауу!)

Живеем в култура, наситена с изображения, която непрекъснато ражда нови тенденции в опит да отговори на безкрайното търсене на социалните медии. Това е причината стилистите често да се обръщат към по-екстремни аксесоари. Любовта към пиърсинга достигна връхната си точка в мъжката колекция на Alexander McQueen есен-зима’16. Сара Бъртън, арт директор, съчетава викторианска и военна стилистика с безопасна игла, „прободена“ през бузата и прикрепена с верижка към обецата. Шокираща и привидно болезнена, визията е 100% британска, тъй като пънк сцената се заражда в Лондон през 70-те. Година по-рано, но вече през пролетта, Rodarte „метализира“ веждите с по 7 сребърни халки. „Надупчената“ рамка на очите изглежда нелепо, но романтично и красиво в същото време. Наистина, трябва ли да кажем повече? Остава загадка как фалшивият пиърсинг е прикрепен по най-правдоподобния начин. За есента на 2015 г. Givenchy демонстрира една от най-сложните (и претоварени) украси на лицето в историята на марката. Фен на модификациите на тялото, арт дир,екторът Рикардо Тиши възлага на Пат Макграт тежкарската визия – пънк пиърсинг на бузите и брадичката, украсен с перли, и бижу за носа в индийски булчински стил. През пролетта на 2020 г. за Area акцентът на носа изглежда особено стилен, когато е украсен с кристали или перли.

Пиърсинг, който всеки ще иска  

Оливие Рустен, арт директор на Balmain, доказва, че масивните метални украшения за лице се носят не само със smoky eyes и прическа ирокез, но и с пищни поли и кожени корсети. Простата конструкция, прикрепена към долната устна, по форма напомня… широка гайка. Златният „манжет” не само креспондира с пръстените на всеки пръст, както и с веригата на шията, но оставя след себе си усещане за футуризъм със секси акцент, придавайки строга харизма на притежателката си. Преувеличеният аксесоар проправя пътя и на други марки. Шоуто на Givenchy е далеч по- алтернативно и хард с двойния пиърсинг на Монро (мястото над горната устна, където се намира емблематичната бенка на сексимвола на XX век Мерилин Монро) и дермалния или едноточков на челото (плосък и „закотвен“ за повърхността на кожата). И да, това е първият фалшив пиърсинг на марката, изпълним вкъщи. Абсолютна симбиоза между парижки шик и съвременна култура. Поредната фантасмагория на Gucci колекцията Resort SS 23, наречена Cosmogonie, предлага смесица от стилове – фрагменти от елементи, далечни във времето и пространството. Преосмислянето им в избухващи съзвездия допълва хибридно бижу, наполовина обеца, наполовина пиърсинг, рамкиращо контура на лицето. Композицията от вериги, фиксирана за ушната мида и ъгълчето на устните, създава нещо като подвижна маска. Пресичайки векове, континенти и реалности, Алесандро Микеле отново перфектно съчетава несъвместимото. Ако не искате да се ангажирате дори и с изкуствен акцент, моля. Има много бюти трикове. Един такъв е демонстриран на шоуто на Off-White – контрастна линия в средата на долната устна. Нарисувана с твърд пигмент за лице и тяло в стил trompe l’oeil, тя имитира пръстен.  

P.S. Все още не се решавате да нарушите целостта на кожата. Споко. Пиърсингите затова са фалшиви, за да могат да се свалят. А за смелите предлагаме да започнат с минималистична халка на носа и да оставят челото за друг ден.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Ягодово момиче
В руменината на бузите има някаква символика: кръвта се втурва към повърхността...
Read More
0 replies on “Двойно Монро”