Дейзи Едгар-Джоунс: талант, който крие изненади

От „Нормални хора“, където я открихме, до момичето от мочурището в гигахита „Където пеят раците“

Думите, че Дейзи е „талант, който крие много изненади“, принадлежат на художествения директор на филмовия фестивал в Локарно Джона Назаро, който тази година награди британската актриса с „Клуб Леопард“. По същото време последният филм с участието на Джоунс – „Където пеят раците“, направи премиера.

Повечето познават Дейзи от ролята ѝ в безспорния хит „Нормални хора“, базиран на книгата на Сали Руни. За ролята си на Мариан Дейзи усвоява ирландски акцент и макар да е само на 21 години, няма никакви притеснения за секссцените и голотата в сериала. И очаквано „Нормални хора“ я превръща в звезда. Но и преди да бъде Мариан, Дейзи вече гради успешна кариера. Тя получава първата си роля в телевизията на 17 години в сериала Cold Feet, където си партнира с Джеймс Несбит. Участвала е в телевизионната драма на BBC Silent Witness и в „Джентълменът Джак“. А малко преди „Нормални хора“ участва в модерната адаптация на „Война на световете“, където играе ролята на Емили Грешам – независима тийнейджърка с водещо значение в новия свят. Тогава Дейзи точно е навършила 19 години.

Дейзи Едгар-Джоунс е родена в Лондон и вече е на 24 години. Майка ѝ Уенди Едгар е от Северна Ирландия и е популярен филмов монтажист, а баща ѝ – Филип Джоунс, който е шотландец, е директор на Sky Arts и ръководител на отдела за развлекателни програми в канал Sky. Дейзи за първи път участва в училищна пиеса, когато е в пети клас на независимото училище за момичета The Mount към колежа Woodhouse. Завършвайки, се насочва към сцената и започва в Националния младежки театър.

Където пеят раците

Дилия  Оуенс пише историята „Където пеят раците“, донякъде вдъхновена от собствения си живот. Самоиздава се и нейната книга става популярна в интернет. Така попада в ръцете на Рийз Уидърспуун и известния ѝ книжен клуб. Уидърспуун купува правата за филмиране, „Историята на Кая” – момичето от мочурището, се появи на голям екран в средата на август и държи първите места по гледане. В сюжета са преплетени любов, драма и една мистерия. Кая отказва да се възприема като жертва на баща насилник, с когото единствена тя остава, след като майка ѝ и другите деца в семейството напускат къщата. Тя оцелява в малката къща насред мочурищата напук на обстоятелствата, преглъща горчилката на предателствата и самотата. Научава се да разчита езика на природата и да общува със света, но според правилата, които определя тя. Дейзи е великолепно естествена в ролята на Кая – тя се влюбва, бива изоставена, прелъстена и излъгана в очакванията си, издава няколко бестселъра, базирани на нейната наблюдателност и познаване на природата на мочурището. За да стигне до съдебен процес по обвинение в убийство.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Джесика Частейн: Една графиня с “Оскар”
Няколко дни след като навърши 45 години, Джесика Частейн получи първия си...
Read More
0 replies on “Дейзи Едгар-Джоунс: талант, който крие изненади”