Дженифър Кулидж: Застигната от славата на 60+

Промяната идва през 2019 година, когато според Кулидж кариерата ѝ е възродена от Ариана Гранде – тя я кани да участва във видеоклип към песента Thank You, Next. Парчето събира повече от 46 милиона гледания в YouTube за един ден, счупвайки множество рекорди, а там Дженифър пресъздава отново ролята си от „Професия блондинка”.

Пораснала в семейство с още три деца, тя се забавлява, като пее

и се преструва на някой друг

„Снима“ първия си филм още като ранен тийнейджър. „Челюсти“ е мегахит по кината, а малката Дженифър решава да му направи домашен римейк. „Представи си го така – баща ми плува с фалшива перка на гърба, а сестра ми става жертва на акулата.“ Това я води до решението веднага след гимназията да замине за Ню Йорк, за да учи в Академията по драматични изкуства, а щом я завършва, да се отправи към Лос Анджелис.

За да бъде в центъра на събитията, Дженифър решава да посещава най-горещите партита. Така започва да влиза в ексклузивни клубове, преструвайки се на друг човек – нейна специалност от дете. Казва, че името ѝ е Мъфин и е внучка на Ърнест Хемингуей. За няколко месеца успява да е на някои от най-готините събития из Ел Ей, но всичко приключва, когато я гонят заради непристойно и неадекватно поведение.

Макар Thank You, Next да връща Кулидж в медийното пространство, ковид я дръпва  назад. Когато пандемията настъпва, Дженифър изпада в

истинска деконструктивна депресия

По цял ден чете трагични новини и има фаталистичното усещане, че вирусът ще победи света. Разбира се, в този период изобщо не мисли за работа, защото смята, че няма да е жива. Точно тогава ѝ звъни Майк Уайт – създателят на „Белият лотос“, с новината, че има перфектна роля за нея – тази на Таня. Просто трябва двамата да пътуват до Хавай. Дженифър Кулидж отказва и остава затворена в дома си още близо месец, както тя описва – ядейки пица на дивана, потънала в мрачни мисли, че никога повече няма да пътува никъде. Тя се страхува неслучайно. Актрисата губи майка си, когато е още дете, а по време на ковид пандемията изпраща друг любим човек и все още е в траур. Но когато Майк Уайт се свързва с нея за втори път, тя решава, че трябва да е луда да откаже роля и после да гледа сериала без себе си. 

„Майк е един от най-искрените хора, които познавам. Ще ти каже нещата в очите, дори да е нещо, което не искаш да чуваш. Или ще го каже в сериала на образа ти. Той е обратно на много други хора в нашия бизнес“, казва Дженифър в нашия разговор. С Уайт са приятели от много години и пътуват заедно до Африка преди време. Ако днес могат да снимат „Белият лотос“ където и да е по света, Дженифър казва, че би избрала Африка.

В първия сезон на “Белият лотос” тя

притегля цялото внимание

Но освен това тя и нейният партньор в сериала – Джон Грийс в ролята на съпруга ѝ Грег, са единствените, които се завръщат за още един тур в социалната сатира. „Искрено не вярвах, че ще има продължение за Таня във „Белият лотос“ 2, 3 и прочие. И когато разбрах, бях истински щастлива, че може да се върнем и да разкажем какво се случва с Таня и Грег. А втора глава е много различна от първа. Интересно е да видиш как се развиват нещата особено когато започват толкова леко и някак небрежно, дори романтично. Нещо, което не очакваш да продължи, но то прелива в друго, за което никога не би се сетил.“

Сега, след като има вече наградата “Еми”, Кулидж усеща вперените в нея погледи. „Нека да се изразя така – несигурността ми никога не ме напуска. И винаги побеждава накрая на деня. Опитвам се да кажа, че не съм станала по-уверена в работата си и в себе си от това, че съм спечелила „Еми“ или съм получила номинация за „Златен глобус“. И това важи с пълна сила за втория сезон на „Белият лотос“. Все още всичко ми се струва като някаква случайност.“

Живее в огромна мрачна къща

с кучето си Чуй, което спасява от фабрика за месо в Корея. Когато от The Guardian идват да я интервюират в дома ѝ, журналистът е учуден, че забавен човек като Дженифър живее в зловеща стара къща с маслени портрети по стените. „Когато хора ми идват на гости за първи път, казват че се чувстват в къща, обладана от духове. София Копола засне филма си „Измамените” (The Beguiled) у нас. Всяка година правя парти за Хелоуин.“

Дженифър не е омъжена и няма деца, казвала е пред медиите, че не може да зачене по медицински причини и е приела това. А мрачната обстановка е част от пъстрата особа на Дженифър Кулидж. Тя не спира да извършва редица благотворителни дейности в защита правата на животните и подпомагане на хората, заразени с вируса на СПИН.

Spread the love
Публикувано от
Още от Зорница Аспарухова

Пирамиди, мумии и духът на Еркюл Поаро

Непосредствено до пирамидите се намира и Сфинксът. Все така без нос, ограден...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ