Джими Чу с академия за млади дизайнери

Занаят не се учи, а се краде – тази максима напълно отговаря на положението в света на модата, където най-големите имена непременно са чиракували при величия. Изглежда дизайнерът Джими Чу е решил рязко да промени тази практика и да направи достъпни знанията си. Разбира се, относително достъпни за хората с пари.

72-годишният Чу ще отвори вратите на Лондонската модна академия в Мейфеър през септември. Това ще бъде най-новият британски университет, в който обучението ще е посветено изключително на модата. Първият випуск от около сто студенти ще изучава моден дизайн и предприемачество в три образователни степени. Джими Чу ще преподава в академията.

„Искам да виждам какво правят. Искам да говоря с тях, да се уверя, че постъпват в академията, за да учат, а не само защото искат да станат известни“, каза дизайнерът. Той сподели, че за създаването на академията го вдъхновили неговите деца. Идеята е от няколко години, но я развил по време на локдаун, който прекарал в жилището си в Куала Лумпур.

Визията му за академията е да преподава знанията си в областта на дизайна, но и да помогне на студентите да се научат да правят бизнес. Самият той натрупал бизнес умения бавно, в продължение на много години. „Китайците казват – когато пиеш вода, помисли откъде идва водата“, казва модният корифей. Годишната такса за обучение ще е 18 000 британски лири.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Да изиграеш Агата Кристи

Кралицата на криминалния роман е една от най-разпознаваемите дами в литературата. Освен,...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ