Дип с тиква и сирене

Продукти:

3 с.л. масло

3 с.л. брашно

1½ ч.ч. пилешки бульон

½ ч.ч. течна сметана

3 ч.ч. настърган чедър

½ ч.ч. сварена тиква

2 ч.л. млян кимион

½ ч.л. чесън на прах

сол

черен пипер

Приготвяне:

В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете брашното, като бъркате непрекъснато, за да не станат бучки. Постепенно налейте бульона и сметаната. Продължавайте да бъркате и варете сместа 4-5 мин, докато се сгъсти. Добавете сиренето, тиквата и подправките, бъркайте още малко, докато сиренето се разтопи. Сервирайте дипа с тортия чипс, по желание поръсете с тиквени семки и кориандър.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 81

въглехидрати – 2 г

мазнини – 7 г

протеини – 3 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Зелена салата с латинки
Продукти: 2 шепи листа от латинки (за предпочитане по-дребни и нежни) 2...
Read More
0 replies on “Дип с тиква и сирене”