Продукти:
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
1½ ч.ч. пилешки бульон
½ ч.ч. течна сметана
3 ч.ч. настърган чедър
½ ч.ч. сварена тиква
2 ч.л. млян кимион
½ ч.л. чесън на прах
сол
черен пипер
Приготвяне:
В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете брашното, като бъркате непрекъснато, за да не станат бучки. Постепенно налейте бульона и сметаната. Продължавайте да бъркате и варете сместа 4-5 мин, докато се сгъсти. Добавете сиренето, тиквата и подправките, бъркайте още малко, докато сиренето се разтопи. Сервирайте дипа с тортия чипс, по желание поръсете с тиквени семки и кориандър.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 81
въглехидрати – 2 г
мазнини – 7 г
протеини – 3 г