Ева Мендес – да избягаш от Холивуд

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 22: Eva Mendes attends Create & Cultivate Los Angeles at Rolling Greens Los Angeles on February 22, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Phillip Faraone/Getty Images)

Вероятно има поне 100 причини да завиждаме на актрисата Ева Мендес, но първата, която ни хрумва е Райън Гослинг. Двамата са сред холивудските двойки, потънали в клишета, но успели да избягат от тях, за да търсят своя път на развитие. Не само в любовта, но и в киното. Днес обаче ще говорим само за Ева, която ни е трудно да повярваме, но навършва 46!

Родена в Маями на 5 март 1974 г. в семейството на кубински имигранти, Ева се мести в Лос Анджелис, когато е съвсем малка. В началото не планира да става актриса, но както се казва – съдбата решава друго. Ева завършва училището „Глендейл“ и постъпва в Калифорнийския щатски университет, за да учи архитектура и интериорен дизайн. Скоро обаче прекъсва обучението си, за да се посвети на актьорската кариера.

Мендес започва с епизодични роли в музикални клипове, включително „Miami“ на Уил Смит, но скоро след това получава роля в сериал и не след дълго започва да участва в пълнометражни филми. Първата си значителна роля играе в „Тренировъчен ден“ заедно с Дензъл Уошингтън и Итън Хоук, а две години по-късно участва и във втората част на „Бързи и яростни“. Следват участия в „Имало едно време в Мексико“ и „Лепнат за теб“, а през 2005 Ева е в главната женска роля в „Хитч“, където по ирония на съдбата отново си партнира с Уил Смит. През 2007 г. партнира на Никълъс Кейдж в очакваната с голям интерес комиксова адаптация Ghost Rider. Пак на снимачната площадка пътят й се пресича с този на съпруга й Райън Гослинг. Филмът е „Мястото отвъд дърветата“, а годината 2011.

Може би е пресилено да се каже, но тази любов променя Ева из основи. Една от най-сексапилните звезди в Холивуд захвърля кариерата си и остава у дома, за да гледа две деца и кучета. В това съвсем уместно прозира влиянието на Райън, който никак не харесва Холивуд и неговата комерсиална насоченост. Той обаче продължава да гради кариерата си, докато Мендес се е превърнала в една обикновена домакиня. Е, не съвсем обикновена.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

„Коледата на Мог“, Джудит Кер

Мог празнува Коледа на български. Но първо ще се уплаши от ходещата...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ