Животът на Исабел Алиенде в нов минисериал

Писателка, феминистка, едно от най-ярките пера и най-силните гласове на съвременната литература – Исабел Алиенде е жена, чиито живот, с всичките му неравности и драми, със сигурност си струва да се опише.

Това прави минисериалът Isabel, който тръгна от 12 март по HBO Max. Трите му епизода проследяват детството, младостта и зрелостта на Алиенде, като разкриват човешките страни на знаменитата писателка и припомнят, че пътят към славата е труден и непредвидим.

Не е подмината и политическата ѝ дейност. След военния преврат на генерал Аугусто Пиночет и убийството на чичо ѝ, чилийския президент Салвадор Алиенде, Исабел помага на много хора да напуснат страната, с риск за собственото си семейство – хунтата отвлича децата ѝ за предупреждение.

Житейски бури, любови, трудни решения – Isabel разказва за всичко, включително и за най-голямата трагедия, смъртта на дъщерята на Алиенде, Паула, която умира на 29 години от генетично бъбречно заболяване.

Самата Исабел Алиенде не е взела участие в създаването на сериала, сценарият е базиран на нейни биографични книги. Но тя казва, че продуцентите от Megamedia Chile и режисьорът Родриго Басаес са се справили много добре – честно и открито, без да скриват нищо лошо, но с уважение и достойнство. И добавя, че докато го е гледала, на много места е плакала.

Освен със сериала, Алиенде е в светлината на прожекторите с новия си мемоар, The Soul of a Woman, който излезе на 2 март, а до края на годината се очаква и нов роман.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Куркума + черен пипер = ВНЛ
Отдавна се знае, че комбинациите на някои храни повишават многократно техните полза....
Read More
0 replies on “Животът на Исабел Алиенде в нов минисериал”