Извинете, че съм с гръб

Помните ли песента Sexy Back на Джъстин Тимбърлейк? Е, оказа се пророческа. 15 години след излизането на сингъла дизайнерите предлагат да оголим гърба

Средата на годината е точно зад ъгъла. Какво ще кажете да празнуваме идващите по-добри дни? Това означава, че след месеците престой вкъщи по анцуг е време да блеснете в рокля с гол гръб дори ако няма къде да отидете. И да, не говорим за скромен разрез, а за интимно разголване. Изложени на показ са не само лопатките, но и горната част на дупето. Е, нетолкова като на Мирей Дарк във „Високият рус мъж с черната обувка“. (Ако не се сещате коя беше, питайте майките си. Филмът е с близо 50-годишна давност.) Макар роклите с гол гръб обикновено да са абонирани за червения килим и галасъбитията, кой знае защо досега не се смятаха за неразделна част от съблазняването. Секси трендът промени ситуацията. Най-хубавото е, че голият гръб не се възприема като нещо неприлично или провокативно. Докато изглеждате скромни отпред,  без да парадирате, изненадвате всички, щом се обърнете. Може дори да проведете zoom среща с шефа си и само вие ще знаете, че отзад сте готови за парти. Допускат се всякакви варианти: плътно прилепнала рокля, разкриваща и лактите, с инкрустации от кристали (Givenchy), трикотажна рокля на райе (Christoper John Rogers), боди, отворено не само отзад, но и отстрани (Hermes). Значително по-сдържан подход демонстрират Victoria Beckham и Bottega Veneta, доказвайки, че всекидневните летни рокли далеч не са скучни.

Кожата на гърба се превърна в обект на повишено внимание – просто невъзможно е да не усетите погледите, вперени отзад. Така че не си струва да  зацикляте само на антиейджинга. Стъпките за грижа по същество са еднакви с тези за тялото: почистване от себум, пот и остатъци от козметика, ексфолиране с цел стимулиране регенерацията на клетките и хидратиране. Не така стои обаче въпросът с „мастните капани“ над сутиена в близост до подмишниците, които деформират силуета и са склонни към увисване. Тук в действие влиза позабравеният самомасаж със суха четка (стига да сте на „ти” със стречинга), който едновременно съчетава лимфен дренаж, активиране на микроциркулацията и подобряване тонуса и релефа на кожата. Техниката не е нова. Важното е да спазвате няколко правила: четката трябва да е от естествена четина, а тялото – сухо, масажните движения са към сърцето. Освен правилна осанка  голият гръб изисква и златист и равномерен загар. Не само че няма нищо по-лесно от стимулирането на изкуствен тен, но той е и единственият, одобрен от дерматолозите. 

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

С дъх на розов пипер

Очите се срещат, зениците се разширяват, границите на време и пространство се...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ