Изгонени от Рая

Също като първата Ева, разбирайте La Belle, и по-малката й сестра La Belle Le Parfum не устоя на еротиката. Точно какъвто беше замисълът на Създателя в лицето на Жан Пол Готие

Признавам, че флаконът на La Belle Le Parfum на JPG привлече вниманието ми много преди да открия нотките. Първата дума, която ми идва наум, е грях. Облян в розово-червено омбре, женският торс излъчва добродетел, под която прозира похотливо сладострастие (пуританите да извиняват). Около шията златни рози образуват помпозна огърлица, която възприемам като покана за окончателно (дали?) и изпълнено с изкушения познание. През 2019 г. Жан Пол Готие отвори врати към нова вселена или по-точно нов рай – своята градина. В нея се допускат само ненаситни грешници, които не могат да спрат да отхапват от забранения плод.

Внимание: по-тъмната и наситена версия на оригинала предизвиква пристрастяване. В случая рекламният слоган напълно съответства на истината. Явно на „носовете” Соня Костант и Куентин Биш им стана навик да се телепортират в градината на Готие, странен и екзотичен свят. Тези двамата, които обичат да изследват„Новата земя”, но същевременно я познават толкова добре като петте си пръста на ръката, се завръщат хипнотизирани със специално място в сърцето за La Belle Le Parfum. А както знаем, то никога не е далеч от носа. Благодарение на три акорда – сочна круша, мека топлина на зърна тонка и сладка кремообразна ванилия, успявам да утоля жаждата си за чувственост. (Да, неустоимото желание може да е като да отпиете глътка отлежало вино.) Благодатта, загадъчна и изобилна, провокираща и предизвикателна, звучи ефектно и разтърсва като тритактов ритъм. В композицията определено няма нищо скромно. Пропорциите обаче са точни, нищо не е преувеличено или твърде силно. Което е малко странно. Ако досега в първата градина на Готие ми беше горещо, сега във втората сякаш ми става парещо. Нищо чудно да се окажа въвлечена в какви ли не вълнуващи приключения с притежателя на Le Male Le Parfum, мъжкото алтер его на La Belle le Parfum, което излезе миналата година. И така, ще се поддадете ли на изкушението? Аз вече го направих! 

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Шалът на баба
Това лято няма да минете без винтидж аксесоари за коса, които добавят...
Read More
0 replies on “Изгонени от Рая”