Киану – секс богът на Холивуд

Siberia-Day14-034.ARW

Секс фантазиите с мъже от екрана е допустимо клише, като чаша вино в края на работния ден – помага за оросяването на мозъка и е сладко бягство от скуката. А и е допустима „изневяра“ на половинката. Особено, ако донякъде е пресъздаване на просто обикновен кино сюжет. Така де, филмите са виновни, че затваряйки очи си представяме хубаво оформения торс на Том Харди… При това той далеч не е от първенците в категорията актьори от секс сцените.

На 56, Киану Рийвс е актьорът, снимал се най-дълго в секс сцени във филмите, в които е участвал. Изследване по темата е направила Кери Уитмър, решавайки да разбере дали наистина определяните като секс символи актьори от Холивуд често играят в интимни сцени. В резултат се оказало, че на сметката на Киану Рийвс, който се върна на екран с комедията „Бил и Тед“, са записани 12 ленти със сцени от подобно естество и зрителите го гледат в тях общо 568,9 секунди.

Уитмър е направила списък от 30 актьори, които до 2020 г. се смятат за иконични в Холивуд, и е изгледала всички пълнометражни филми с тяхно участие. Четири месеца засичала със секундомер точното време на креватните сцени, установявайки, че за такива се смятат дори звуците, издавани от актьорите или визуалните подсказки, даващи на зрителите да разберат какво се случва.

Второто място е за Робърт Патинсън, участвал общо в 50 филма, а 12 от тях съдържат сексуални сцени на неговите персонажи. След Патинсън се нарежда Джейк Джиленхол – с 404 секунди сцени с интимен характер. Тук се чудим дали е броила тези в „Планината Броукбейк“, където Джейк е каубой, разнищващ своята гей същност.

Сигурно мнозина ще бъдат изненадани, откривайки на последните места в тази класация Идрис Елба, Оскар Исаак и Крис Хемсуърт, а вездесъщия Брад Пит – на четвърта позиция.

Тъй като количественият показател, както и този за продължителност на секс сцените не са най-точните методи за определяне на истинския секс символ, авторката решила да разбере колко често актьорите имитират участие в сексуална игра. С удивление установила, че на 24-годишния Тимъти Шаламе му се получават най-добре имитациите.

Spread the love
More from divamagazine.bg
15 мисли на Георги Тошев
Журналист, писател, общественик – Георги Тошев е от онези разказвачи на истории,...
Read More
0 replies on “Киану – секс богът на Холивуд”