Лени Клум като мама Хайди

Хелене Босховен Самуел, по-известна като Лени Клум, тези дни навърши 17 години и на тази крехка възраст вече може да се похвали с корица на Vogue. В края на миналата година дъщерята на супермодела Хайди Клум и бившия мениджър от Формула 1 Флавио Бриаторе позира заедно с майка си за първия брой на Vogue Deutsch за 2021 г. На снимката Хайди целува дъщеря си, като и двете са боси и облечени в oversize костюми в ярки цветове. Няколко месеца по-късно Лени вече има и първата си самостоятелна корица – на юбилейното издание на Glamour Germany, точно 20 години след майка си. През 2001 г. Хайди Клум е първата звезда, която застава на корицата на дебютния брой, а днес дъщеря ѝ изглежда като нейно копие, облечена във флорална рокля.

„Беше въпрос на време да се опитам да стана модел. Първото предложение дойде, когато бях още на 12 или 13 години, от марка, която носех с удоволствие –  Brandy Melville. Тогава помолих мама да ме пусне, но нямаше шанс. По-късно разбрах, че наистина съм била прекалено малка“, казва Лени Клум в интервюто за германския Vogue.

За 17-годишното момиче модната индустрия е идеалната среда да изрази „лудата си природа“, която иначе би трябвало да потиска. „Като модел мога да се освободя изцяло и да бъда тази, която съм. Работата е идеален отдушник за цялата енергия, която нося в себе си“, казва тя.

Лени е родена през 2004 г. от връзката на Хайди Клум с Флавио Бриаторе, но няколко години по-късно е осиновена от втория си баща – музиканта Сийл, с благословията на Бриаторе. Продължава да носи фамилията му Самуел, макар музикантът и майка ѝ да са разведени от 2014 г. Има двама братя и сестра, по-малки от нея – Йохан, Хенри и Лу.

Дълги години Хайди Клум пази ревниво личния си живот от медиите и не показва децата си. Но нещата се променят, когато Лени навършва 16. На рождения си ден тя си прави профил в Instagram и първоначално пуска своя снимка, на която лицето ѝ не се вижда. Няколко месеца по-късно публикува селфи в огледало, като този път е с черна предпазна маска. Хайди Клум пък споделя няколко общи снимки в своя профил в Instagram, но отново всички са с маски. Фотосесията на майка и дъщеря за Vogue е официалният дебют на момичето в медийното пространство.

„Развълнувана съм от първата ми корица. Толкова много се забавлявах с екипа на списанието! Не бих могла и да мечтая за по-добър старт. Благодаря, че си винаги до мен, мамо!“, пише Лени в социалните медии по този повод.

Майка ѝ пък от своя страна отговаря: „Гордея се с теб! И не защото сама избра своя път. Знам, че независимо в каква посока поемаш, ще пораснеш като независима жена. Винаги знаеш какво искаш и какво не. Ти си една малка моя версия. Щастлива съм за теб и за това, че знаеш коя си.“

Извън първите стъпки като модел Лени живее като останалите момичета на своята възраст. Учи дистанционно заради пандемията и тъй като се налага да смени училището си по време на локдаун, познава съучениците си само по Zoom. Противно на очакванията, не се вълнува особено от мода и марки. В интервюто за Vogue разказва, че носи предимно тениски, панталони и якета. Гардеробът ѝ обаче често е почти празен, защото редовно се освобождава от ненужни дрехи, като ги дава на по-малката си сестра или ги продава през second-hand приложения.

Лени е поредната изгряваща звезда от новото поколение – децата на легендарните топмодели. Преди нея по този път тръгнаха Кая Гербер (дъщеря на Синди Крофорд), Лили-Роуз Деп (дъщеря на Ванеса Паради и Джони Деп), Джорджия Мей Джагър (дъщеря на Джери Хол и Мик Джагър) и Лайла Грейс (дъщеря на Кейт Мос).

Spread the love
More from divamagazine.bg
15 мисли на Китодар Тодоров
 За стигмата “лошото момче” в българското кино Май не съм точно такъв...
Read More
0 replies on “Лени Клум като мама Хайди”