Мистър Y

Понякога комбинациите са убийствени. Скариди с добро бяло вино, бяла тишъртка и черни джинси. А сега Лени Кравиц и YSL Beauté. Партньорството е породено от реални отношения. Saint Laurent прави дрехи за рок звезди, а Лени е най-добрата

Каквато дъщерята, такъв и бащата. Обикновено децата на известните вървят по стъпките на родителите си, но при Лени и Зоуи Кравиц, едни от най-красивите семейства в Холивуд, е обратното. „Вълнуващо е за един родител да следва детето си – откровеничи Лени. – Това ме прави щастлив.” Носителят на „Грами“ обаче бързо излиза от сянката на дъщеря си. Три години след като Зоуи Кравиц стана глобален посланик на YSL Beauté Лени Кравиц е мистър Y. През 2017 г. бюти подразделението на Saint Laurent взе първата буква от името на своя създател, превърна я във въпроса wh(Y) not? и кръсти парфюм в негова чест. Но защо точно Лени е рекламно лице? Може би дъщерята е ходатайствала? Позволете да кажем, защото вече сме пристрастени.

Ярка личност с не по-малко ярък външен израз

Амазонка гори, ледниците се топят, но има една константа, на която винаги може да разчитаме: Лени Кравиц. Слава Богу. Пред вас е мъж, който не се срамува нито от корените си (той е наполовина евреин, наполовина чернокож), нито се извинява за външния си вид. Сякаш това наистина е втората му кожа. Целият свят приема правилата на играта му. Въпреки показната си сексуалност той не прилича на градски луд, а просто на човек в стихията си. Дързък. Готин. Секси. Харизматичен. Модерен. С вечно млад дух. Тълпата го обожава. Изключителен човек зад модната икона, който има какво да каже и не спира да се движи. Готов да отговори на всяко предизвикателство. Изпълнител, автор на песни, продуцент, инструменталист, актьор, фотограф, дизайнер… По-многостранна личност едва ли може да си представите. Явно не му е лесно да остане в едно творческо пространство. 

От огромния шал до кожените панталони

Има икони за стил, има и Лени Кравиц. Човекът трябва само да отвори входната си врата, за да стане веднага международна сензация. Показателен пример е 2012 г., когато Лени е заснет от папараци на излизане от дома си в огромен плетен шал. Музикантът придоби статус на мем само от носенето на аксесоар за студено време. („Израснах на Бахамите. Не обичам да мръзна.”) Списъка допълват сребристият скафандър през 1993 г. по време на наградите VMA и клош панталонът и якето без ръкави от деним, допълнено от скъсано парче метална мрежа, изобразяваща риза (2019 г.). Явно марката Lenny Kravitz е завинаги. А и може ли сериозно да говорим за стиловите изцепки на човек, чиито панталони се късат по време на концерт?

Модната естетика на Лени е повлияна от чувството за стил на всички изключителни хора, на които се е възхищавал от ранна възраст. „Невероятно е да бъдеш сред личности като Дюк Елингтън (може ли да си представите, седял е на коленете му, докато джазменът свири на пиано!), Ела Фицджералд, Майлс Дейвис, Джими Хендрикс, актрисата Рокси Рокър (майка му – б.а.)… Гледах как се обличаха и това винаги пасваше толкова добре на личността и музиката им.” Това, което винаги е привличало Лени към Saint Laurent (той е абониран за модните ревюта на марката), е начинът, по който стиловете се вписват в рокерския му образ. „Винаги съм бил почитател на Ив Сен Лоран, вижданията му, таланта му, творенията му, начина му на живот… Къщата отговаря на естетическите ми ценности, силует и настроение.” Може да му вярваме напълно. Не сме срещали мъж, на когото така добре да стоят кожени панталони. И да, носи ги на голо. Зоуи често заимства дрехи и аксесоари от пребогатата му гардеробна на рок звезда. „Тя е израснала, правейки това. Винаги е била добре дошла да вземе каквото си иска”, не крие чувствата си таткото. 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Бизнес план за избавяне от отоци и сантиметри
Думите детокс и лимфен дренаж са на гребена на вълната. Елиминирането на...
Read More
0 replies on “Мистър Y”