Младост на молекулярно ниво

Правейки още една крачка в употребата на хиалуронова киселина, Shiseido скъсява дистанцията с дерматолозите. Дуото серуми Bio-Performance Skin Filler подмладява незабележимо, но забележително

Да се уверя, че кожата ми е здрава и изглежда млада, е работата ми на пълен работен ден и аз я обичам! Колкото и да си повтарям мантрата „Красотата е в очите на гледащия” (това не са мои думи, а на Оскар Уайлд) и да се опитвам да култивирам тотална и безусловна любов към себе си,  мъчи ме, като всяка жена, един въпрос. Да падна в капана на неувереност и погрешна идентичност, резултат от пристрастеността към филърите, или да поема контрол над изтичащото като в пясъчен часовник време в свои ръце?

Възрастта не е вече фактор

Трудно е да изненадаш бюти редактор, но понякога е възможно. Shiseido го направи. Нощният изпълващ серум и дневният за активация Bio-Performance Skin Filler с незабавен филър ефект са домашна алтернатива на tweakments процедурите (малки доработки или корекции с естествен рзултат) в кабинета на дерматолога. Нали се сещате, когато околните виждат промяна, но не могат да разберат каква точно? Новата авангардна технология MolecuShift, вдъхновена от естетиката, изправя бюти индустрията пред нова парадигма, в която хиалуроновата киселина разкрива пълния си потенциал. Футуристичното откритие, резултат на 30-годишни проучвания, я превръща в абсолютен господар.

Размерът има значение

Дори на човек, далеч от света на козметиката, му е трудно да не забележи, че през последните години словосъчетанието „хиалуронова киселина“ е в устата на всички. Но дали съставката прониква в кожата, както някои марки се опитват да ни убедят? Отговорът е не. Диаметърът на молекулата ѝ е около 3000 nm, докато разстоянието между клетките не надвишава 50 nm. За съжаление при фрагментирането (от високо молекулно тегло в  ниско) се губят хидратиращите и уплътняващите кожата свойства. Какво би станало, ако можеше да се контролира размерът на молекулата, без да се променя оригиналната ѝ структура? Амбициозната цел, която си поставят белите престилки, довежда до революцията MolecuShift.  

Сбъдната мечта без инжекции

Дуото серуми Bio-Performance Skin Filler надхвърля обхвата на обичайната козметика. Стратегията на Shiseido включва 2 стъпки: компресиране на хиалуроновата киселина, което да ѝ позволи да проникне в кожата, и уголемяване до първоначалния размер за незабавен филър ефект в дълбочина. Без да навлизам в дебрите на закона на йонните заряди, само ще спомена, че при първата стъпка се блокират отрицателните заряди в молекулата на хиалуроновата киселина, а при втората се освобождават. Само след 6 часа количеството й в роговия слой се увеличава значително и продължава да се натрупва, като след месец употреба се утроява. Нещо, което филърите не могат. Именно това е големият плюс на технологията MolecuShift.

Един за всички и всички за един

Неделими и допълващи се, серумите Bio-Performance Skin Filler работят в синергия. Компресираната хиалуронова киселина с високо молекулно тегло в нощния изпълващ серум Night Infill постепенно прониква в кожата по време на сън. Дневният серум за активация Full Expansion пък възвръща първоначалния ѝ размер, за да разгърне изпълващите си свойства, както тя си знае. Формулата допълнително е обогатена с екстракт от червена детелина (регенерира), канела (подобрява насищането с хранителни вещества) и корен чай ху (стимулира синтеза на колаген и хиалуронова киселина). В резултат кожата се уплътнява в дълбочина, възстановявайки младежката си закръгленост без инвазивна намеса. Само след ден изглеждате 5 години по-млади, сякаш сте влюбени като минимум. На това му се казва успешна бютификация.

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Плешивостта вече не е завинаги

По-добрият начин от бръснатата глава е трансплантацията на коса За живеещите в...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ