Младост на молекулярно ниво

Правейки още една крачка в употребата на хиалуронова киселина, Shiseido скъсява дистанцията с дерматолозите. Дуото серуми Bio-Performance Skin Filler подмладява незабележимо, но забележително

Да се уверя, че кожата ми е здрава и изглежда млада, е работата ми на пълен работен ден и аз я обичам! Колкото и да си повтарям мантрата „Красотата е в очите на гледащия” (това не са мои думи, а на Оскар Уайлд) и да се опитвам да култивирам тотална и безусловна любов към себе си,  мъчи ме, като всяка жена, един въпрос. Да падна в капана на неувереност и погрешна идентичност, резултат от пристрастеността към филърите, или да поема контрол над изтичащото като в пясъчен часовник време в свои ръце?

Възрастта не е вече фактор

Трудно е да изненадаш бюти редактор, но понякога е възможно. Shiseido го направи. Нощният изпълващ серум и дневният за активация Bio-Performance Skin Filler с незабавен филър ефект са домашна алтернатива на tweakments процедурите (малки доработки или корекции с естествен рзултат) в кабинета на дерматолога. Нали се сещате, когато околните виждат промяна, но не могат да разберат каква точно? Новата авангардна технология MolecuShift, вдъхновена от естетиката, изправя бюти индустрията пред нова парадигма, в която хиалуроновата киселина разкрива пълния си потенциал. Футуристичното откритие, резултат на 30-годишни проучвания, я превръща в абсолютен господар.

Размерът има значение

Дори на човек, далеч от света на козметиката, му е трудно да не забележи, че през последните години словосъчетанието „хиалуронова киселина“ е в устата на всички. Но дали съставката прониква в кожата, както някои марки се опитват да ни убедят? Отговорът е не. Диаметърът на молекулата ѝ е около 3000 nm, докато разстоянието между клетките не надвишава 50 nm. За съжаление при фрагментирането (от високо молекулно тегло в  ниско) се губят хидратиращите и уплътняващите кожата свойства. Какво би станало, ако можеше да се контролира размерът на молекулата, без да се променя оригиналната ѝ структура? Амбициозната цел, която си поставят белите престилки, довежда до революцията MolecuShift.  

Сбъдната мечта без инжекции

Дуото серуми Bio-Performance Skin Filler надхвърля обхвата на обичайната козметика. Стратегията на Shiseido включва 2 стъпки: компресиране на хиалуроновата киселина, което да ѝ позволи да проникне в кожата, и уголемяване до първоначалния размер за незабавен филър ефект в дълбочина. Без да навлизам в дебрите на закона на йонните заряди, само ще спомена, че при първата стъпка се блокират отрицателните заряди в молекулата на хиалуроновата киселина, а при втората се освобождават. Само след 6 часа количеството й в роговия слой се увеличава значително и продължава да се натрупва, като след месец употреба се утроява. Нещо, което филърите не могат. Именно това е големият плюс на технологията MolecuShift.

Един за всички и всички за един

Неделими и допълващи се, серумите Bio-Performance Skin Filler работят в синергия. Компресираната хиалуронова киселина с високо молекулно тегло в нощния изпълващ серум Night Infill постепенно прониква в кожата по време на сън. Дневният серум за активация Full Expansion пък възвръща първоначалния ѝ размер, за да разгърне изпълващите си свойства, както тя си знае. Формулата допълнително е обогатена с екстракт от червена детелина (регенерира), канела (подобрява насищането с хранителни вещества) и корен чай ху (стимулира синтеза на колаген и хиалуронова киселина). В резултат кожата се уплътнява в дълбочина, възстановявайки младежката си закръгленост без инвазивна намеса. Само след ден изглеждате 5 години по-млади, сякаш сте влюбени като минимум. На това му се казва успешна бютификация.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Принцеса по душа
„Вниманието към детайлите ражда съвършенство, а то вече не е дреболия.“ Някои...
Read More
0 replies on “Младост на молекулярно ниво”