На жените с обич от Исабел Алиенде

Една от най-обичаните и известни латиноамерикански писателки в света – Исабел Алиенде, издава нова книга, посветена на жените, която излиза и на български език.

„Пиша тези страници през март 2020 г., затворена вкъщи заради кризата с коронавируса…“, започва тя.

Първоначалната идея на Алиенде е да сътвори роман ала Гарсия Маркес, под надслов „Любов по време на коронавирус“. Но идеята бързо се премодулира и Исабел Алиенде поднася по увлекателен и забавен начин размишленията си за мястото и ролята на жените в обществото, за дълголетните им борби за равноправие и справедливост, споделя женския си възглед за феминистката революция, „може би най-важната, най-дълбоката в историята на човечеството“.

Резултатът е налице. Алиенде е журналист и преподавател по литература, докато не решава да посвети живота си на писането. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Изпод перото й са излезли романи като „Зоро/Легендата започва“, трилогията „Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“,„Портрет в сепия“, „Ева Луна“ и още много други. Читателите в цял свят обожават стила на Алиенде и умението й да разказва дълбоки истории.  

В „На жените с обич“ за пореден път тя завладява с безграничния си талант на великолепна разказвачка и с умението да обрисува ярки образи на своите героини. Романът ще излезе съвсем под логото на издателство Колибри.

Тук може да си припомните интервюто на сп. DIVA! с Исабел Алиенде, а откъс от „На жените с обич“ може да прочетете на следващата страница.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Колко често миете ръце?
Излизате ли от дома без дезинфектанти и антибактериални кърпи? От началото на...
Read More
0 replies on “На жените с обич от Исабел Алиенде”