Нейл артът умря, нека да живее

Миналата година беше време за тривиалната смяна на цвета на лака. Причината е самообслужването, тоест естеството на маникюра вкъщи, и собствените ни аматьорски умения. 2021 г. е време за нейл арт, стига да не затворят отново салоните. Революционно настроени, маникюристите изненадват с нови интерпретации на стилен дизайн – непредсказуеми, креативни и лесни за изпълнение. Една от водещите например Miss Pop е готова да бъде като Принс и да извика: “Да полудеем!” Да го направим.

Небесен рокер

Повлиян от отвъдното присъствие на Дейвид Боуи и естетиката на глем рока, маникюрът на Rebecca Minkoff носи еклектична вълна от класически шик, комбинирана с бунтарска атмосфера за жената в движение. Различните по големина сребърни звезди в тон с маската, които нейл артистът Джина Едуардс използва като акцент, както и черният цвят за основа са синоними на начина на живот на рок звездата. Определено минималистичният дизайн никога няма да излезе от мода. Формата на ноктите – изкуствени стилети с отрязан връх, е не по-малко интересна.

Пънк акцент

По всяка вероятност черният маникюр е готов да се превърне в тренд извън сезона. Christian Cowan създава 22 дизайна на ноктите в прослава на ъндърграунд културата. Вдъхновение маникюристите търсят в британския пънк от 70-те и ярката индивидуалност на рапъра Lil Nas X, която се изразява в розови гащеризони, латекс и мнооого блясък. Централно място в маникюра, както и при дрехите, заемат кристалите Swarovski (използвани са 400 хил. камъка). Впечатлява и количеството поставени удължители за нокти – над 300. Формата им силно напомня японския нож танто. Цветовете на лака варират, за да допълнят колекцията. Металният отново е фаворит.

3D и рисунки    

Какъв по-забавен начин да привлечете внимание към маратонките Reebok от този да ги съобразите с ноктите? В тон с идеята на колекцията – спортът като приобщаващо пространство за всички полове, Chromat не само си задава въпроса, но и действа. Дългите и остри нокти на моделите са покрити с различни цветове лак и украсени с прозрачни обемни капки. 3D дизайнът се вписва в празника на индивидуалността и насладата, която всички изпитваме при движение. Wiederhoeft също не се ограничава с контактни лещи, различни за всяко око. Рисунки във формата на паяжина, омбре ефект и кант, обрамчващ цялата нокътна плоча, допълват ярките и ефектни нюанси. И Giambattista Valli си пада по рисунките – окото на Назар, един от най-популярните амулети против уроки, на фона на nude база.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Маникюрни моменти
Какво е това, което се усеща във въздуха? Специфичната миризма на лака...
Read More
0 replies on “Нейл артът умря, нека да живее”