Нещо за четене

„Кралството“

Ю Несбьо

Емас

По скандинавски студено Ю Несбьо може да ви накара да изтръпнете, но не и да оставите някоя от неговите книги. „Кралството“ е поредният независим от известната поредица на норвежеца за детектив Хари Хуле. Този път Несбьо ни запраща в мистерия с двама братя. Рой и Карл са прекарали целия си живот в бягство от мрака на миналото си, но когато Карл най-накрая се връща, за да се помири с него, братята са неумолимо въвлечени в битка и превъзмогване на собствените си демони. Насилието не е непознато за нито един от двамата. Накрая единият трябва да избира – бъдеще, за което не е мечтал, или собствения си брат.

„Новата прическа на Вики“

Цветелина Цекова

Пощенска кутия за приказки

Историята на Вики пресъздава действителни събития. Според неофициалната статистика всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. А то не е заключено само зад вратата на жертвата и насилника – сраснало се е дълбоко с нас и събира легиони, облечени в толерантност и пасивност към агресията. Ако сте жена и не сте жертва на домашно насилие, имате късмет, какъвто много други като Цветелина Цекова не са имали. Но тя притежава смелостта и силата да промени хода на съдбата си и на висок глас, от недрата на най-травматичните си изживявания, да изкрещи историята си.

„Вълшебна книга“

Светла Иванова

Yogatime

Интерактивна книга, с която всеки читател ще има достъп до 18 медитации, записани и озвучени с авторска отпускаща музика и работните листове към тях, с които ще се погрижите за вашето благосъстояние. Това е книга за самопомощ, с която ще развиете за себе си. Тя ще ви даде повече опит да се справяте с обичайното състояние на ума – вечно търсещо, съмняващо се, претенциозно и напрягащо ви понякога. Ще ви даде и повод да бъдете по-честни със себе си. Тази трансформация ще се случи благодарение на 18-те авторски медитации. Те са включени с QR кодове в книгата и са вдъхновени от препоръчаните добродетели от Свами Шивананда.

„До последен зъб“

Тео Чепилов

Сиела

Дебютният роман на Тео Чепилов след серия разкази, куп филмови и телевизионни проекти. Какво ще се случи, ако в един умиращ свят са затворени напориста офис мацка, изобретателен дилър, инфлуенсърка без късмет и полицай без скрупули? Никой в София не вярваше във вируса, поне до появата на чудовищата. Сега тези изгубени души са случайните оцелели, които бродят безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Никой не знае какво се случва, но нещата видимо не отиват на добре. Книгата е сатира на постапокалиптичния жанр, пропита с ирония. „Това не е киберпънк – това е панелен пънк!“, твърди авторът.

„Дневникът на прелюбодейката“

Кърт Левиант

Колибри

Двама стари приятели, някогашни съученици,се влюбват в една и съща жена. Гуидо е харизматичен и красив фотограф, който привлича, но и наранява жените. Чарли е психолог, неуспял в любовта. Сега обаче и двамата са привлечени от Авива, прекрасна учителка по виолончело. За Гуидо тя е любовница, с която разнообразява скучния си брак, донесъл му умствено изостанал син. За Чарли тя е жената, която винаги е търсил, но и пациентка, на която трябва да помогне. А самата Авива дори не знае за връзката между двамата мъже. „Дневникът на прелюбодейката“ е богата вкусна книга за любовта, страстта и грешките на миналото, предопределящи настоящето.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Dior за дома
Родена от творческия диалог между Мария Грация Кюри и италианския художник Пиетро...
Read More
0 replies on “Нещо за четене”