Няма вредна храна!

Януари е онзи период в годината, в който с надежда се опитваме да изхвърлим от живота си вредните навици и да постигнем желаното съвършенство. Разбира се, започваме с решението да спортуваме и да се храним здравословно като първа стъпка към добрата фигура, самочувствие и пълноценен живот.

Ще прескочим пасажа за това колко пъти в живота си минаваме през този етап. По-пухкавите и неуверени сред нас – поне два пъти. Единият е на 1 януари, вторият е преди морето. Но освен стрес подобен подход и нагласа за живота, в който една или друга храна носи само вреди е пълна измама.

Защо? Доказателството идва от научно изследване, публикувано във вестник Айриш Таймс. В него се твърди, че храненето се разделя на две групи – такова, в което има нутриенти и такова без нутриенти.

В едно ястие със захар, което много диети определят за нездравословно, може да има повече нутриенти, отколкото в неговия неподсладен и обезмаслен вариант, например. Наличието на полезни мазнини в дадена храна също може да е по-успешна стратегия, отколкото техния лайт вариант.

„Всичко е въпрос на цели и информиран избор. Дори храна от консерва може да носи ползи, и обратното, да се прекали с нея“, твърди статията на журнала.

Нас лично това ни устройва напълно, защото сме почитатели на черния шоколад. Четем етикета и избираме такъв с изчистен състав. Консумираме умерено.

Spread the love
More from Надя Костова
Седрик Гроле – висшата мода на сладкарството
„Искам да запазя традициите на френските десерти, но да ги подобря с...
Read More
0 replies on “Няма вредна храна!”