От хартия към екран – любими адаптации по книги

Адаптациите по книги – независимо дали говорим за филм или сериал – са едно от любимите ни доволни удоволствия. И все пак, когато първоизточникът на едно произведение е книга, има два варианта – или провалът ще е голям, или адаптацията ще си струва. Някои филми бягат далеч от книжния си носител, други твърдо се придържат към него, трети запазват духа, но сменят визията…

Според едно популярно твърдение някой ден, някога в далечното бъдеще, мишката ще изяде книжката. За да перефразираме – един ден компютрите ще унищожат нуждата на човек от четене. Засега обаче, независимо от мрачните прогнози това така и не се е случило. За сметка на това книги се пишат все повече, а на базата на тях се правят най-различни филми и сериали.

При някои от тях книжният носител е дори още по-вълнуващ. Друг път не е за вярване, че от този написан, безсмислен материал, се е родил сериал или филм. Светът е пъстър, а този на книгите още повече. Обичаме книги, които стават на сериали и филми, и за целта сме избрали няколко, на които това вече се е случило. Разбира се, препоръчваме ги първо за четене.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Гледаме финала на „Живите мъртви“ през лятото
И вие ли чакате финала на „Живите мъртви“? Сигурни сме, че не...
Read More
0 replies on “От хартия към екран – любими адаптации по книги”