Очите: сладост и свежест

Акварелният макиаж е колкото изненадващ хит, толкова и очакван. Визажистите приветстват преминаването към една по-цветна есен с отворени обятия

Склонни сте да свързвате нюансите на захарни изделия с по-топлите месеци, но разтърсването им през есента е забавно по почти забранен начин, нещо като торта „японска матча” за вечеря. Ментовозелено, пудренорозово, нежножълто, небесносиньо… Напомнящи маршмелоу, пастелните тонове са толкова алчни, че ви се иска веднага да ги възпроизведете върху горните клепачи и долните линии на миглите. Придавайки игривост на визията, допаминовият макиаж балансира мрачната цветова палитра на дрехите.

Richard Quinn, Anna Sui, Shuting Qiu, Victoria Beckham

Така че не се колебайте да нарисувате очна линия в нежнорозово, лимонено или лавандулово (Carolina Herrera) или да комбинирате сенки в лимон и лавандула (Shuting Qiu). Може да си поиграете и с други контрасти: розово на горния клепач и аквамарин на долния (Anna Sui). Victoria Beckham се ограничава само с акцент на долните мигли. Друг вариант: опушете очите до полупрозрачен финиш по примера на Richard Quinn. (Понякога по-малко сложното е по-готино.) Всичко друго, но не и скучни, декадентските апликации от люляк, кадетскосиво и ефирносиньо до веждите са контрапункт на поразяващия поглед на Sergio Hudson. Определено поп цветовете, миксирани с графична очна линия и изкуствени мигли, ще са една от най-копираните визии. По оптимизъм и жизненост макиажът в стил графити съперничи с насладата от сладичко.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Лятото на маковото момиче
На хоризонта се задава здравословно количество цвят на скулите. Какво по-голямо доказателство...
Read More
0 replies on “Очите: сладост и свежест”