Пататас бравас

Продукти:

3 с.л. зехтин

1 глава лук

2 печени червени чушки

2 скилидки чесън

2 ч.л. пушен пипер

¼ ч.л. лют пипер

1 лимон

350 г доматен сос

1 кг картофи

олио

морска сол

1 връзка магданоз

сос айоли за сервиране (по желание)

Приготвяне:

Запържете в олио нарязаните лук, чесън и чушка с щипка сол за 10 мин. Добавете пушения и лютия пипер заедно със сока от лимона, бъркайте още 1-2 мин. Изсипете доматения сос и варете на слаб огън 20 мин до сгъстяване. Охладете соса и го пасирайте.

Обелете и нарежете картофите на кубчета и ги сварете леко в подсолена вода. Отцедете, подсушете и изсипете в тава. Поръсете ги с олио и морска сол и ги изпечете до златисто.

Сипете картофите в чиния, залейте ги със соса и поръсете с магданоз. Сервирайте със сос айоли или чеснова майонеза по желание.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 296

въглехидрати – 43 г

мазнини – 10 г

протеини – 6 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Линда Еванджелиста разказва за битката си с рака на гърдата
58-годишният супермодел разкри, че през изминалата година тайно се е лекувал от...
Read More
0 replies on “Пататас бравас”