Продукти:
16 тънки моркова
3 с.л. зехтин
1 с.л. кимион на зърна
сол
черен пипер
2 с.л. тахан
2 ч.л. сусамово олио
1 връзка кориандър или магданоз
1 нар
Приготвяне:
Подредете морковите в тава, овкусете ги със сол, пипер и кимион, полейте със зехтина. Изпечете ги до омекване в предварително загрята на 200 С фурна.
Прехвърлете изпечените моркови в чиния и ги поръсете с тахан и сусамово олио, докато са горещи. Сервирайте ги поръсени със зърна нар и нарязан кориандър или магданоз.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 173
въглехидрати – 6 г
мазнини – 15 г
протеини – 3 г
Spread the love