Печени моркови с тахан и нар

Продукти:

16 тънки моркова

3 с.л. зехтин

1 с.л. кимион на зърна

сол

черен пипер

2 с.л. тахан

2 ч.л. сусамово олио

1 връзка кориандър или магданоз

1 нар

Приготвяне:

Подредете морковите в тава, овкусете ги със сол, пипер и кимион, полейте със зехтина. Изпечете ги до омекване в предварително загрята на 200 С фурна.

Прехвърлете изпечените моркови в чиния и ги поръсете с тахан и сусамово олио, докато са горещи. Сервирайте ги поръсени със зърна нар и нарязан кориандър или магданоз.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 173

въглехидрати – 6 г

мазнини – 15 г

протеини – 3 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Фондация „Цанко Лавренов“ представя изложбата „Нестинарка. Голямата среща на Марин Големинов и Цанко Лавренов“
„Доста време преди да започна да работя върху танцовата драма „Нестинарка“, се...
Read More
0 replies on “Печени моркови с тахан и нар”