Печени смокини с канела

Продукти:

8 смокини

парче масло

4 с.л. течен мед

шепа шамфъстък или бадеми

1 ч.л. канела

маскарпоне или кисело мляко за сервиране

Приготвяне:

Срежете смокините на кръст и ги сложете в тава. Във всяка смокиня сложете парче масло, поръсете ги с меда, ядките и канелата. Изпечете ги за 5 мин в предварително загрята фурна на горен реотан, докато омекнат и пуснат сос. Сервирайте смокините топли с лъжица маскарпоне или кисело мляко.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 162

въглехидрати – 23 г

мазнини – 7 г

протеини – 3 г

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Илон Мъск и 32,6 милиарда за ден

Умението да прави пари с невероятни темпове е запазена марка за Илон...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ