Печени смокини с канела

Продукти:

8 смокини

парче масло

4 с.л. течен мед

шепа шамфъстък или бадеми

1 ч.л. канела

маскарпоне или кисело мляко за сервиране

Приготвяне:

Срежете смокините на кръст и ги сложете в тава. Във всяка смокиня сложете парче масло, поръсете ги с меда, ядките и канелата. Изпечете ги за 5 мин в предварително загрята фурна на горен реотан, докато омекнат и пуснат сос. Сервирайте смокините топли с лъжица маскарпоне или кисело мляко.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 162

въглехидрати – 23 г

мазнини – 7 г

протеини – 3 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Сър Шон Конъри – една легенда в снимки
Днес светът загуби една легенда – на 90 години в съня си...
Read More
0 replies on “Печени смокини с канела”