Пиле със смокинова глазура и бял боб

Продукти:

¾ ч.ч. конфитюр от смокини

1/3 ч.ч. вода

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. ябълков оцет

4 ч.л. пресен розмарин

1 с.л. сос Устършър (популярен у нас като сос Уорчестър)

¼ ч.л. сол

¼ ч.л. черен пипер

6 парчета пиле

1 глава лук

1 консерва бял боб

Приготвяне:

Смесете в купа конфитюра, водата, лимоновия сок, оцета, розмарина, соса Устършър, солта и пипера.

Изпържете в голям тиган парчетата пиле до златисто. Извадете ги и в същата мазнина изпържете лука, добавете конфитюрената глазура. Сложете в сместа парчетата пиле, намалете огъня и ги задушавайте под капак 5 мин.

Изсипете в тигана и боба и гответе ястието още 10-15 мин.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 405

въглехидрати – 42 г

мазнини – 15 г

протеини – 26 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Бионсе и Адел в тандем

Дори не можем да си представим как биха звучали заедно, но Адел...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ