Продукти:
¾ ч.ч. конфитюр от смокини
1/3 ч.ч. вода
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. ябълков оцет
4 ч.л. пресен розмарин
1 с.л. сос Устършър (популярен у нас като сос Уорчестър)
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
6 парчета пиле
1 глава лук
1 консерва бял боб
Приготвяне:
Смесете в купа конфитюра, водата, лимоновия сок, оцета, розмарина, соса Устършър, солта и пипера.
Изпържете в голям тиган парчетата пиле до златисто. Извадете ги и в същата мазнина изпържете лука, добавете конфитюрената глазура. Сложете в сместа парчетата пиле, намалете огъня и ги задушавайте под капак 5 мин.
Изсипете в тигана и боба и гответе ястието още 10-15 мин.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 405
въглехидрати – 42 г
мазнини – 15 г
протеини – 26 г