Пименто, печен бадем и роза

Независимо дали харесвате нещо пикантно и смело или наситено и цветно, това са уханията, които ще усещате навсякъде през есента 

С огъня не се играе. Правилото не важи за Givenchy. Също като клечка кибрит L’Interdit EDP Rouge запалва опустошителен пожар в душата. Композицията гори с пламъка на нажежена чувственост. Не става въпрос да й се съпротивлявате, а да й се отдадете. Това вече не е пристрастяване, а мания. Цветният букет (жасмин и тубероза) от оригинала изгаря на кладата, погълнат от топлината на червен портокал. Експлозивните му нотки подсилва афродизиачен акцент на джинджифил в съвършена симбиоза с листа пименто. Красиво, опасно, непредсказуемо.

Marc Jacobs предефинира „перфектно”. Водещият принцип за перфекционизъм е толкова важен за самия Марк Джейкъбс, че дори е татуирал думата на китката си. Вдъхновяваща ода на индивидуалността и себеизразяването, Perfect Intense илюстрира стремежа да бъдете себе си. Златист печен бадем и мнооого сантал усилват и без това богатите нотки на нарцис и нощни цветчета жасмин. Композицията е за любителите на цветя, които не могат да устоят да носят целогодишно аромат, ориентиран към венчелистчета, но искат да го усещат наситен с неочакван привкус.

Животът в хармония с природата може да е много вдъхновяващ. За Chloe това е новият лукс. Ето защо къщата хармонизира ценностите си по значим начин. Chloe EDP Naturelle е веган аромат със 100% естествен произход, етично извлечени съставки и щадяща околната среда опаковка. На преден план е изнесена органично отгледана в България роза. Ефирната й женствена аура напомня за свят, пропит със сила и енергия. Обогатена с масло от нероли, главната героиня подчертава свежестта на лимон и касис. Слънчев абсолют от мимоза внася чувствен нюанс в трептящата кедрова база.

Загърбвайки минималистичния стил, Calvin Klein по някакъв начин успява да направи Euphoria още по-провокативен. Наситената версия е еквивалент на пътешествие без граници, породено от новооткритата свобода на съвременната чувственост. Продължение на мистериозните кодове на оригинала, Euphoria Intense се открехва с пищен нектар от касис. Съблазняващ нектар от орхидея в сърцето, допълнен от пристрастяващо пачули в базата, придава плътност на композицията. Малко сиропена, но не и тежка, тя добавя страстен оттенък към всичко, което правите.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Фокус върху устойчивостта
Еco-friendly ароматите са следващото голямо нещо. Дневният ред, към който се придържат...
Read More
0 replies on “Пименто, печен бадем и роза”