Постковидно лечение в Медицински център “Оксилайф”

Д-р Първанова и д-р Костов казват: “Когато спасим човешки живот, не знаем дали се чувстваме като богове, но се чувстваме божествено.“

Наскоро прекарах ковид за втори път. Мислех, че като съм го преболедувала веднъж, няма да се повтори, но ето че се случи. Както и първия път, моята спасителка бе д-р Антония Първанова, която ми даваше съвети и наставления, лекуваше ме по телефона, защото бях в чужбина. Давах ѝ отчет за състоянието си сутрин, обед и вечер. Преди да се прибера в София, си направих пълни кръвни и хормонални изследвания. Изненадата ми от резултатите беше огромна, защото почти до всички стойности стоеше една стрелка нагоре и удивителен знак. Референтните показатели бяха надминати в пъти, в хиляди! Прималя ми и с омекнали крака и разтуптяно сърце седнах, за да не припадна от ужас. С треперещ глас се обадих на д-р Първанова. Пратих ѝ резултатите си. Само след минути звънна и ми каза да се явя в клиниката ѝ на другия ден, за да повторим изследванията.

Идеята да създаде медицински център за постковидно лечение идва по време на пандемията и на двете години затваряне. Виждайки колко от хората се разболяват и умират в България от ковид, д-р Първанова си задава въпроса защо това е по-различно у нас и е повече, отколкото в други страни? Защо сме на първо място в Европа по смъртност? И стига до заключението, че хората имат лоши здравословни навици и състояние. Твърде много употребяват алкохол и наркотици. Има проблеми с достъпа до здравеопазване, в начина, по който здравната система функционира и в отношението към пациентите. Всичко това води до болно, застаряващо и бързо умиращо население.

В пика на пандемията през 2020-а д-р Първанова се погрижила за 1800 души. “Работех и онлайн, и по телефон, и на живо, по всички възможни начини. Много хора бяха уплашени, без възможност да стигнат до лечебно заведение, такива, на които джипито не им вдига телефона… Преди това и аз го бях изкарала. Всичко тръгна от няколко души. След това с членове на техните семейства, техните приятели, непознати хора и накрая стана лавина. Помогнах на около 1800 човека безвъзмездно, защото има времена, в които ако сме общество, а не сбирщина от хора, които случайно съпреживяват заедно на една територия, би трябвало всеки да направи нещо според силите си за общността. И защото така съм възпитана и в семейството си, и като лекар. Аз съм от поколението лекари, за които медицинската етика е нещо много сериозно и продължавам да вярвам, че когато има такова голямо изпитание и не се знае колко ще продължи, ако искаме да оцелеем, не може всеки да се грижи само за себе си.“

По време на локдауна, докато се грижи за едно семейство, в което е починал бащата и всички останали са болни, единият от неговите синове ѝ казва: “Защо не направиш медицински център, защото начинът, по който работиш с нас, отношението, грижата, доверието, са много различни.”

Вече излекуван, този човек предоставя свободна сграда, д-р Първанова прави бизнес проект, свързва се с колега от студентските години и заедно оформят и плана, и дизайна на медицинския център. Единодушни са той да е изключително иновативен. Залагат на отношението към пациентите. Връщат се към стария модел на работа, в който са обучавани – към така наречените консилиуми. Инвестират в проучвания, както и в създаване на конкретни протоколи (начин на лечение), използвайки алтернативни на стандартните лекарства медицински методи. Залагат на физикалната медицина – всички методи и технологии, с които подобряваш или управляваш здраве, болка, дишане, премахваш инфекции без антибиотик. Минимализирана е възможността да се самоотрови организмът с прекалено много лекарствени средства.

В МЦ „Оксилайф“ лекуват и от ковид, и от постковидните усложнения, при това изключително успешно. В моя случай започнаха с нови изследвания, които потвърдиха предишните резултати. След консилиума, на който се запознах и с д-р Иво Костов – анестезиолог, и много други специалисти, проведохме и консултация с външен ендокринолог. Лекарите стигнаха до извода, че е настъпила постковидна хормонална буря в организма ми. И се заеха да я потушат. Изготвиха ми план за лекарства, хранителни добавки, диета, физическа активност и веднага ме включиха на няколко лазера.

Зеленият лазер ми стана любим, защото прави пробив в мастните клетки в коремната област и ги втечнява, докато си лежиш 30 минути и си мечтаеш колко слаб ще си скоро. Следва суперприятен дрениращ мануален масаж, за да може тези клетки, които сме си отглеждали с години безхаберие, да се оттекат с лимфата. След осмата процедура бях свалила от обиколката на талията си 5 сантиметра. А колко вода само изтече от мен… Истината е, че ефектът е почти мигновен.

В МЦ „Оксилайф“ се използват нискотемпературни лазери, сертифицирани от FDA –  американската агенция за лекарства и храни. Никой друг на Балканите няма зелен лазер за стопяване на коремните мазнини, които са изключително трудни за премахване и никакъв фитнес не може да се справи с тях. Към лазера се използват радиочестота и ултразвук. По този начин не само се премахват мазнините, а и се стяга мускулатурата, за да може да се прибере отпуснатата кожа.

В моето постковидно лечение бе включен и класически апарат за производство на смес от водород и кислород, която изключително силно повлиява имунитета и неутрализира свободните радикали. С дишане на такава смес и с пиене на водородна вода, в която активно е предизвикано концентриране на водород, се подобряват рязко състоянието и метаболизмът. С този апарат, между другото разработен и патентован в България, са оборудвани клиники във Великобритания и Италия, предимно ковидните и спешните отделения.

Друго уникално нещо в центъра са две стаи за криопроцедури, т.е. дълбоко замразяване за кратко време – една минута студ. Пациентът се вкарва в среда на изключително ниска температура (-120 градуса) с цел да се стимулира общото кръвообращение, като по този начин се рестартират метаболизмът и имунната система. Това със замразяването не съм го пробвала и едва ли ще се реша. Затова пък опитах друг лазер, с който подобриха състоянието ми на счупена костица на ръката. Апаратчето, работещо с нискотемпературни лазерни честоти, което се казва „Ивиерел“, подобрява състоянието на почти всички човешки органи. С него се лекуват и пневмония, икласическа хрема, и синузит. След час облъчване спираш да произвеждаш секрети, прояснява се погледът ти, може да заспиш. Синузитът и безсънието изчезват след няколко процедури по протокол. Стари травми, гнойни рани, болки, акне, трайни и нелечими с мехлеми гъбични инфекции по ноктите и краката забравяш след необходимия брой процедури. Използва се и при аутизъм, при състояния, които те правят свръхенергичен или свръхреактивен. При Паркинсон също. 

Столът, на който седях по 30 минути за 7 процедури, също е модерен лазер, чийто ефект усетих с тялото си. Този стол в комбинация с другите апарати намалява спонтанното изпускане на урина при мъже и жени. При мъжете се подобрява без операция уголемяването на простатната жлеза, а при жените изпускането на „капчица“ на практика изчезва в рамките  на 5-6 сеанса. Изключително комфортно е и дори приятно, като се имат предвид вибрациите, насочени на онези специални места. Просто си седиш върху един вибриращ стол, който прави 11 000 стягания на мускулатурата на тазовото дъно за 30 минути, докато вкъщи може да направиш не повече от 900 за това време.

По време на ковид пандемията и след нея всеки втори мъж е споделял с лекарите от клиниката, че има проблеми със сексуалното желание и еректилна дисфункция. В Медицински център “Оксилайф” възстановяват успешно така наречената сутрешна ерекция, като с възстановяването на малките кръвоносни съдове рязко се подобрява притокът на кръв. Медиците обаче смятат, че след като са пострадали малките кръвоносни съдове в областта на половата система, същото е на тези на сърцето и мозъка. Независимо дали човек е на 20, 30, или 50 години, това е сигнал, че трябва да се възстанови микроциркулацията на всяко ниво.

За екипа на „Оксилайф“ здравият човек е и красив. Тук са против инвазивните процедури, които променят физиономията, а се стараят да подобрят храненето и дишането на кожата, изграждането на колагенова решетка, подобряване на кръвоснабдяването и тургура. Хората започват да изглеждат по-млади, защото функционира правилно и този най-голям орган в човешкото тяло – кожата. Подмладяването е на всяко ниво с помощта на различни видове масажи и мануални техники като Юмейхо терапия. Те помагат в търсене на болката и въздействието върху различни органи и енергийни канали и точки, които подпомагат функционирането на вътрешните органи.

В „Оксилайф“ като част от алтернативното лечение препоръчват хранителни добавки, разработка на българския фармаколог Димитър Кирчев, патентовани в Швейцария, които се продават във Великобритания, САЩ, Япония. Дават се в района на Фукушима. Тези сокчета, когато има радиационно замърсяване, тежки метали, натоварване от  химио- и лъчетерапия, отстраняват негативните ефекти. Съдържат живи лактобацили и бактерии, които попадайки в стомашно-чревния тракт, се заселват в колонии и изместват патогените, създаватдобра микрофлора, намаляват гнилостните процеси. Аз пих серия от 24 сокчета и смея да твърдя, че още на втория ден усетих благотворен ефект. А след 24-ия ден направо летях – не се шегувам, защото от училище не съм се събуждала в 7 часа сутрин пълна с енергия.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Едит Танева: Талантът да си жена
Тя е една от най-красивите жени, които съм срещала на живо –...
Read More
0 replies on “Постковидно лечение в Медицински център “Оксилайф””