Професор Бетани Хюз се завръща по Viasat HISTORY с още Съкровища

Световно-известната историчка се завръща с втори сезон на „Съкровища с Бетани Хюз“ и отново ще хвърли светлина върху някои от най-забележителните исторически находки от световното културно наследство, сред които древния път на коприната в Азербейджан, находки от Кипър до Турция, разнообразната история на Албания и екзотичната пустиня на Йордания.  

Изключително успешният първи сезон на предаването дебютира по Viasat History през 2022 г. Благодарение на предоставения й ексклузивен достъп, чаровната водеща посети останки от кораби, храмове, дворци, подземни лабиринти и разкопки в Гърция, Гибралтар, Малта и средиземноморски острови като Делос и Иския.

Две от находките й от новия втори сезон са произходът на Афродита и едно от естествените чудеса на света: стена от пламъци, горяща от много десетилетия.

Близо до Баку, столицата на Азербейджан, на полуострова Апшерон има странен феномен: нарича се Янардаг или „горящата планина“. Това е едно от най-големите чудеса на света: горят пламъци, достигащи до три метра, захранвани непрекъснато от естествено изтичащ изпод земята газ. Пожарът озарява неземния пейзаж от десетилетия и привлича вниманието на пътешественици от цял свят, сред които самия Александър Дюма – още през 19-ти век.

Остров Кипър е на кръстопътя на Европа, Азия и Африка. От векове той е домакин на много чужди влияния, а в митологията – е рождено място на богинята на любовта, Афродита, родена по крайно необикновен начин. В древността поклонници идвали на острова, за да търсят помощта й по въпроси, свързани с любовта. Любопитното е, че популярното изображение на богинята я представя с класическа красота, но в Кипър тя има доста различно изображение: скално образувание, към което се реферира като към „Скалата на Афродита“ или Petra tou Romiou.

С пътуванията си, Проф. Бетани Хюз ни дава нов поглед към неща, които сме си мислили, че познаваме из основи, и споделя съкровищата си с нас. Втори сезон на „Съкровища с Бетани Хюз“ дебютира на 18 август, в 22:00 часа по Viasat History.

Spread the love
Written By
More from admin
Мулен: на 300 километра от световната слава
Градът, в който Габриел Шанел се превръща в Коко, е като самата...
Read More
0 replies on “Професор Бетани Хюз се завръща по Viasat HISTORY с още Съкровища”