Радина Боршош и Максим Ешкенази са „Ромео и Жулиета“

На 14 февруари, в Деня на влюбените, зала „България” се пренася във Верона, защото Фортисимо фамилия и Софийската филхармония ще изнесат първия  семеен концерт за 2021 година, който е посветен на любовта и „Ромео и Жулиета“.

В главните роли влизат диригентът Максим Ешкенази и актрисата Радина Боршош. Максим Ешкенази е в ролята на Ромео и ще цитира стихове на Шекспир. Негова сценична половинка – младата актриса Радина Боршош, влиза в ролята на Жулиета.

Оркестърът на Софийската филхармония ще изпълни откъси от произведения, вдъхновени от вечната история за любовта на двамата млади от Верона, а диригент на концерта е Григор Паликаров. 

„Ромео и Жулиета” е сред най-известните, най-филмирани и най-изпълнявани пиеси на всички времена. През годините гениални композитори като Сергей Прокофиев, Пьотр Илич Чайковски, Ектор Берлиоз, Шарл Гуно, Нино Рота и други са работили върху темата за всепоглъщата любов. Шекспировата игра на думи заплита в едно любов, семейни връзки, глупост и безумие, съдбата срещу свободната воля. Със същата пъстрота могат да се похвалят и всички музикални произведения, вдъхновени от драмата.

Билети за концерта вече може да закуите на касата на зала „България” и в Ивентим.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Цветът на 2021
Декември е особено вълнуващ за тези от нас, които обичат цветовете в...
Read More
0 replies on “Радина Боршош и Максим Ешкенази са „Ромео и Жулиета“”