Ребека Фъргюсън: Том Круз я иска на всяка цена

Шведката направи стъпка към Холивуд с ролята си в сериала „Бялата кралица“, но истината е, че “Мисията невъзможна: престъпна нация” постла пътя й към славата с червен килим

Ребека Луиза Фъргюсън Сундстрьом e цялото име на ледената красавица. През тази година Ребека ще навърши 38 години, но подобно на повечето си сънародници изглежда много по-млада. И ако доскоро имаше клише, че Холивуд не обича порасналите актриси, то тази ледена кралица може да го оправдае – звездата на Ребека изгря едва преди има-няма 4-5 години. И бъдещето й изглежда все по-бляскаво.

Историята на Ребека звучи фантастична, донякъде невъзможна, може би  защото хубавите истории често звучат като измислица.

Ребека Сундстрьом се ражда в семейството на швед и британка и от малка владее двата езика. Това й помага и по-късно, когато Холивуд я приветства – в нейния английски не може да доловите и капчица акцент, а студените й сини очи са подчертани от шоколадовата й коса. Актриса сега, но когато дългият път към порастването започва, Ребека няма амбиции да се занимава точно с кино или с актьорство. Затова се записва да учи в музикалното училище на Адлоф Фредрик в Стокхолм, което завършва през 1999 година. Певческите й данни може да оцените най-добре в мюзикъла „Най-великият шоумен“. В годината, в която завършва обаче,  получава роля в шведската сапунка „Нови времена“. Ребека играе момиче от богато семейство, което се влюбва в лошо момче, а сюжетът е модерна версия на Ромео и Жулиета. Сериалът продължава няколко години и Ребека участва в почти всички епизоди. Някъде по пътя към славата се запознава с Лудвиг Халберг и двамата заживяват заедно. Макар „Нови времена“ да не е върхът на сладоледа, сериалът става доста популярен в Швеция, а покрай него и Ребека. След като славата и вниманието се стоварват на плещите й малко неочаквано, тя решава, че това й идва в повече и отива да живее в малък крайбрежен град в южната част на страната. Там с Лудвиг се откъсват от любопитни погледи, там се ражда синът им Исак, който вече е на 14 години. И ето тук някъде започва приказката…

Един ден в супермаркета

Точно 11 години след финала на сапунения сериал, направил я известна, Ребека Фъргюсън отива да пазарува в супермаркет, където скандинавската й красота и осанка са забелязани от режисьора Ричард Хоберт, който я кани във филма си A One-Way Trip to Antibes. В началото Ребека не може да повярва и отказва ангажимента, но в крайна сметка казва „да“. Това се оказва зелена карта за кариерата й и я запраща директно първо във Великобритания, а после и в Холивуд.

Благодарение на A One-Way Trip to Antibes я забелязват продуценти от BBC и я канят за главната роля на кралица Елизабет в „Бялата кралица“, която може да гледате у нас и по Epic Drama. За тази чудесна костюмна драма Фъргюсън не само получава първата си номинация за „Златен глобус“ в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“, но е и причината да я забележи още един важен човек – Том Круз.

Историческият минисериал на BBC „Бялата кралица“ тръгва на малкия екран през 2013-а и разказва за най-драматичните и бурни времена в английската история през XV век, преди династията на Тюдорите да управлява страната. В нея Фъргюсън влиза в ролята на безпощадната Елизабет Уудвил, готова да манипулира, да прелъстява и да извършва какво ли не по пътя си към английския трон.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
„Ангелски данък“: Приключение между София, Сицилия и детството
„Всяко нещо, което някога бях направила, казала, помислила, ме беше довело тук....
Read More
0 replies on “Ребека Фъргюсън: Том Круз я иска на всяка цена”