Ребека Фъргюсън: Том Круз я иска на всяка цена

Мисията става възможна

Когато Том Круз вижда Ребека Фъргюсън с ледената й осанка в историческия сериал, моментално е убеден, че би искал тя и само тя да е следващата му екранна партньорка в новите части на „Мисията невъзможна“, които тепърва започват да се снимат. Фъргюсън разказва в едно от многобройните си интервюта, че по онова време е получила обаждане, в което агентът й обяснява, че Том Круз иска да се срещне с нея и лети към Лондон. Тъй като в този момент Ребека е на снимки в Мароко за филма The Red Tent, тя също хваща самолета и пристига на Острова за срещата, която променя живота и кариерата й.

„Мисията невъзможна: Престъпна нация“ се появява през 2015 година, а Фъргюсън влиза в ролята на таен агент на MI6. Ролята е силова и подобно на Том Круз Ребека решава да изпълни поне част от бойните сцени. „Първо ходих на пилатес, за да изградя мускули и да разбера как работи тялото ми, а след това на интензивно бягане. Трябваше да спринтирам половин миля заедно с Том Круз. Трудно е да издържиш на темпото му. След всичко това имахме и тренировка по бойни изкуства и хореография.“ Но всички усилия се отплащат – „Мисията невъзможна“ е абсолютен хит и Ребека попада в светлината на прожекторите. Някъде там тихомълком тя се разделя с дългогодишния си партньор Лудвиг Халберг и се събира с настоящия си съпруг Рори. Женят се чак през 2019-а, макар от няколко години да са горди родители на дъщеря. За сина си Ребека казва, че през цялото време е държала да му обясни колко е напълно нормално да изразява емоциите си. „Когато някой учи момчето си да не плаче, ми идва да му ударя един шамар. Няма нищо, което да ме вбесява повече от това да не се отнасяш справедливо с детето си.“

Защитник на #MeToo

Освен защитник на правилното възпитание на децата, подобно на повечето си колежки Ребека е адепт на движението #MeToo. За режисьор, с когото е работила, споделя: „Той ме караше да се чувствам сякаш полудявам и си измислям, но когато ръката му се свлече върху задника ми, се обърнах и му казах: „Само посмей да ме пипнеш още веднъж!“ Актрисата говори с плам за каузата и затова, че #MeToo е „брилянтно, защото насърчава жените да се защитават в подобни ситуации“. На въпроса чувствала ли се е подценена заради пола си отговаря, че това е без съмнение. И признава, че се е случвало да излезе от снимачната площадка заради неуважително поведение на режисьор и да инициира разговор за това.

Последният филм, в който имахме възможност да видим Ребека Фъргюсън, е „Доктор Сън“ – базиран на романа на Стивън Кинг и своеобразно продължение на „Сиянието“. Веднага след снимките му шведката отива в Йордания, където започват снимките на предстоящия филм на канадския режисьор Дени Вилньов, който пренася на голям екран фантастичната епопея „Дюн“. В него Ребека играе Лейди Джесика и признава, че периодът на снимки за нея въобще не е бил вълнуващ, защото го асоциира с „пясък… горещо… вериги… грандиозност… близки планове… летене“. След финала на снимачния процес признава, че иска да си татуира и думите, които Вилньов често използва на снимачната площадка: I deeply, deeply love it! (Много, много го обичам). За нас обаче и „Дюн“, и Ребека Фъргюсън са вълнуващи.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
И просто ей така… те се завърнаха
Наскоро с една приятелка си говорихме, че нямаме нищо против да се...
Read More
0 replies on “Ребека Фъргюсън: Том Круз я иска на всяка цена”