Продукти:
½ ч.ч. доматен сок
1 ч.ч. киноа
1 малка глава лук
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
½ ч.л. едро смлян червен пипер
6 ч.ч. нарязан кейл
¼ ч.ч. кедрови ядки
¼ ч.ч. сушени червени боровинки
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргана лимонова кора
сол
черен пипер
Приготвяне:
В голяма тенджера сложете да заври доматения сок с 1 ½ ч.ч. вода. Изсипете киноата, намалете огъня, захлупете и варете, докато течността се изпари – около 20 мин. Дръпнете от котлона и разбъркайте с вилица.
Задушете лука в зехтина, добавете чесъна и червения пипер. Сложете кейла и задушавайте, докато омекне. Прибавете боровинките и кедровите ядки, овкусете с оцета, лимоновия сок, сол и пипер, гответе още 1-2 мин. Дръпнете от огъня, разбъркайте с киноата и сервирайте.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 190
въглехидрати – 22 г
мазнини – 7 г
протеини – 6 г