Седмица на модата: Fendi

Седмицата на модата в Милано вече е тук и е едно приятно разнообразие на фона на монотонното ежедневие. Ревюто на Ким Джоунс и Fendi очаквано прикова погледите в първия ден на събитието, което по традиция показва всичко, което ще носим през есента.

Класическото усещане за римски лукс отново бе в основата на колекцията на Ким. И разбира се кожата. Нейното присъствие в ревютата на бранда е неизменно.

Ето и акцентите, които отбелязахме в ревюто.

Косъм

Емблематичната кожа с косъм е част от тематиката на колекцията и присъства както за акцент, така и за основа на палтата. Макар много марки в последните години да я премахнаха от своите колекции Fendi предпочита да се фокусира над използването й с мярка и устойчивостта й на времето.

Сатен

И тази година очаквано след почти 12 месеца у дома сатенените акценти са на преден план. Удобство, шик и онази умерена доза провокация откриваме в блузи, рокли и поли от колекцията на марката.

Подчертана талия

Ако нямате тънка талия, колекцията на Fendi няма да ви допадне. Всеки един елемент от нея подчертава тази женствена структура и задължава да се лишим от спагети поне за 2 седмици.

Телесно

Решена в земни и топли цветове, Fendi Ready-to-wear изгражда базов гардероб, в който всеки елемент пасва на следващия без проблем. Монохромът е друг подход на Ким Джоунс, който силно впечатлява.

Аксесоари съвършенство

Без съжаление в последните няколко сезона аксесоарите на Fendi не бяха нашите. Тази година обаче Ким се връща към онази изчистена форма, която напомня на гардероба на стилна англичанка в Рим. Неслучайно самият той подчертава идеята в своето изложение за колекцията.

Spread the love
More from Надя Костова
За виното и хората: Георги Михов
Жените във винения бизнес у нас са спечелили битката си за равенство,...
Read More
0 replies on “Седмица на модата: Fendi”