Соня Йончева с българска песен в нов албум

Българската песен „Заблеяло ми агънце“ влезе в най новия албум на оперната дива Соня Йончева. Той излиза на пазара на 12 март.

„Радвам се да обявя новия си албум за Sony Classical Rebirth, записан с Леонардо Гарсия Аларкон и Cappella Mediterranea! С този проект, който обмислям от около десет години, искаме да подчертаем непреходния звук на музиката, изграждайки мост между минало и настояще. Свързвайки света на Монтеверди със света на българската народна музика, испанските хакари с английските мадригали, ние искаме да покажем колко глобален може да бъде звукът на тази музика, дори ако по това време хората не са могли да общуват както ние. Това е апел към прераждане, към обединение за обновлението, от което нашият свят и култура отчаяно се нуждаят в този момент“, сподели Соня Йончева със почитателите си от цял свят. Заради пандемията певицата ще отбележи с шампанско и най-близкитe в Швейцария появата на новия си албум.

В албума наред с класическия репертоар и добавянето на „Заблеяло ми агънце“ е и песента „Като ангел минаващ през моята стая“ от репертоара на АББА. За нея световноизвестното българско сопрано получава благословията на Бени Андершон от шведската група.

Дали Соня Йончева ще изпълни двете песни на концерта с Пласидо Доминго пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ на 31 август в София, още не е известно. Репертоарът ще бъде официално обявен до месец.

На 27 февруари Соня Йончева ще изнесе своя рецитал от поредицата „Звездите на Метрополитън опера на живо“. Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира “Шусенрид” в Югоизточна Германия. Цялото събитие ще продължи малко повече от час. Включени са откъси от “Аида”, “Русалка”, “Бохеми”, “Трубадур”, “Пиратът” на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от вечните песни на Едит Пиаф – “Химн на любовта”. Йончева ще пее в съпровод на пиано на Малкълм Мартино. 20 долара е цената на виртуалния билет.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Софийската филхармония пусна билетите за оперната гала с Роландо Вийязон
Концертът е част от Новогодишния музикален фестивал на НДК С бляскава оперна...
Read More
0 replies on “Соня Йончева с българска песен в нов албум”