Спомен за ефимерното

История за преживявания, оживели в настоящето, за миналото, което неочаквано се съживява в реалността, за тънката граница между забравено и пресъздадено… Gucci отново играе не по правилата

Ако се питате на какво ухае Хари Стайлс, не сте единствени. Не е нужно да сте част от фенклуба от тийнейджърки, които знаят всичко за британския певец, автор на песни, актьор и лице на Gucci. Обсебен от миризмите, Алесандро Микеле, арт директор на марката, също разбра и го бутилира в зеления флакон на аромата Memoire d’Une Odeur.

Мост между минало и бъдеще

Обонятелната част на мозъка е тясно свързана с неврологичните зони, контролиращи емоциите и паметта. В новата Gucci история ароматът изследва силата на спомените, прескачайки напред и назад във времето. Уникалният мост, който свързва минало и настояще, води директно в бъдещето. Memoire d’une Odeur е еликсир, който се издига над половите различия и възрастта чрез своята индивидуалност, за да създаде ново олфактивно семейство – минерално-ароматично. Прозрачна, въздушна и автентична, мускусната текстура с нотки на римска лайка е толкова далеч от маркетинговите издания, колкото цветето, растящо в покрайнините на Вечния град от полския си събрат. Само микродоза от високата концентрация на любов, изкуство и талант може да предизвика вълна от емоции.

Олфакторна носталгия

По традиция „носът” Алберто Морияс създава сага за цветя. Но не букет във ваза, както е при Bloom, друг аромат на Gucci, а картина – нетолкова реална, а по-скоро импресионистична. Римската лайка майстор парфюмеристът комбинира с коралов жасмин за нежност, с мускус за дълбочина и със сантал и кедър за топлота. Мъглива и неуловима, композицията трудно може да се опише. Успокояваща и много позната, тя ви води към точно определен момент от времето и пространството. Във  флорална риза на Gucci, чийто мотив може да съперничи на който и да е фототапет, Хари Стайлс позира сред група приятели. Участниците в пъстрата компания, съответстваща на неординарния характер на аромата, изглеждат повече като наследници на Бекъм, отколкото на Боуи. В клипа, заснет от Глен Лъчфорд, има невероятни естетични и красиви моменти, в които всички скандират, смеят се, целуват се сред римските руини, докато звучат песните на Roxy Music. Носталгичното настроение провокира усещане за кутия със стари снимки или сън, спомен от детството, който намира отражение както в името, така и в самия Memoire d’une Odeur. Сега вече имате аромат, който наистина да запомните.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Под прикритие
Новата школа в макиажа продължава да развива идеята за натуралност Ако преди...
Read More
0 replies on “Спомен за ефимерното”