Стоун и Лантимос в общ проект

Номинираният за Оскар режисьор Йоргос Лантимос вече работи по следващия си проект за Searchlight Pictures – филмова адаптация на романа на Аласдър Грей Poor Things. Във филма ще видим и носителката на Оскар Ема Стоун, която се събра отново с Lanthimos, след като бяха работили заедно във „Фаворитката“ през 2018 г.

Публикуван за първи път през 1992 г., Poor Things е вдъхновен от класическия готически роман „Франкенщайн“ на Мери Шели.  Главната героиня Бела Бакстър, чиято роля ще изиграе Стоун, е красива млада еротоманка, върната към живот с мозъка на бебе.

Официалният синопсис на филма гласи: „Представен като мемоарите на лекаря от Глазгоу от края на 19-ти век Арчибалд Маккендълс, разказът проследява причудливия живот на свръхсексуалната, нестабилна Бела Бакстър, еманципирана жена и женска версия на Франкенщайн. Бела, чието истинско име е Виктория Блесингтън, умира от удавяне при опит да избяга от съпруга си насилник. Но д-р Маккендълс изважда мозъка на бебето, с което Виктория е бременна, и го поставя в нейния череп, като по този начин я връща към живот. Заживяла отново, този път с името Бела, младата жена е с менталната възраст на новородено. Лекарят възнамерява да се ожени за нея, но тя го упоява с хлороформ и избягва със съмнителен адвокат, който я въвлича във вихрено приключение от Александрия през Одеса до парижки публичен дом. Докато мозъкът ѝ постепенно съзрява, Бела развива съвест и решава да се върне при Арчибалд, но в това време законният ѝ съпруг, генерал Обри Блесингтън, я разпознава.“

Сценарият на филма се адаптира от Лантимос и Тони Макнамара, а снимките трябва да започнат тази есен.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Така започна всичко
Една съвременна приказка, интерпретираща осиновяването на дете, помага и на децата, и...
Read More
0 replies on “Стоун и Лантимос в общ проект”