Супа от целина, лешници и трюфели

Продукти:

1 с.л. зехтин

няколко стръка мащерка

2 дафинови листа

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 голяма глава целина (около 1 кг)

1 картоф

1 л зеленчуков бульон

100 мл течна сметана

50 г печени лешници

1 с.л. трюфелово олио

сол

бял пипер

Приготвяне:

В тенджера загрейте зехтина и задушете нарязания лук заедно с мащерката и дафиновия лист. Добавете чесъна и нарязаните целина и картоф. Овкусете със сол и пипер, налейте бульона и варете до омекване на зеленчуците. Извадете мащерката и дафиновия лист, сипете сметаната и пасирайте. Накрая добавете и трюфеловото олио. Сервирайте супата поръсена с натрошени лешници и още капки трюфелово олио.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 237

въглехидрати – 14 г

мазнини – 15 г

протеини – 5 г

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
Четем „До последен зъб“ на Тео Чепилов (откъс)
Ако харесвате постапокалиптичния жанр, то тогава ще оцените високо дебютния роман на...
Read More
0 replies on “Супа от целина, лешници и трюфели”