Продукти:
1 с.л. зехтин
няколко стръка мащерка
2 дафинови листа
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 голяма глава целина (около 1 кг)
1 картоф
1 л зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
50 г печени лешници
1 с.л. трюфелово олио
сол
бял пипер
Приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и задушете нарязания лук заедно с мащерката и дафиновия лист. Добавете чесъна и нарязаните целина и картоф. Овкусете със сол и пипер, налейте бульона и варете до омекване на зеленчуците. Извадете мащерката и дафиновия лист, сипете сметаната и пасирайте. Накрая добавете и трюфеловото олио. Сервирайте супата поръсена с натрошени лешници и още капки трюфелово олио.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 237
въглехидрати – 14 г
мазнини – 15 г
протеини – 5 г