Продукти:
500 г телешка кайма
2 ч.л. сушен босилек
2 ч.ч. сушен риган
1 глава лук
2 с.л. зехтин
8 ч.ч. нарязани листа от цвекло
8 ч.ч. нарязан кейл
2 л зеленчуков бульон
1 с.л. светъл оцет
½ ч.л. едро смлян червен пипер
сол
черен пипер
250 г кускус (дребна паста)
Приготвяне:
Омесете каймата с босилека, ригана и сол. Оформете топчета и ги изпържете в голяма тенджера до покафеняване. Извадете ги настрани.
В същата тенджера запържете лука, добавете листните зеленчуци и задушавайте 6-7 мин. Върнете обратно кюфтенцата, сипете бульона, оцета и пипера. Варете 10 мин, прибавете кускуса и варете още 10-15 мин.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 202
въглехидрати – 26 г
мазнини – 5 г
протеини – 13 г