Тайният живот на Крис Нот

Смъртта на Тузаря в „Просто ей така“ бе като пророчество за бъдещето му в Холивуд – спускане стремително надолу, без право на втори шанс. Дали обаче сексидолът ще се съгласи, че му е време да се оттегли

Когато през декември миналата година Крис Нот се появи силно брадясал, с почервенели от недоспиване очи и рошав перчем на парти на свой приятел радиоводещ, много от почитателите му решиха, че това е просто роля. Никой не би допуснал, че един от най-харесваните мъже в телевизията има проблеми. А и само дни по-рано любимият Тузар от „Сексът и градът“ бе на червения килим в целия си блясък, без да намеква за криза в дома си, в кариерата си или в живота си. Тогава бурята изглеждаше някак далечна, на дневен ред бе блясъкът на премиерата на новите епизоди на поредицата „Просто ей така“.

Пред журналистите Нот се появи зашеметяващо очарователен. В стилен тъмносин костюм, прегърнал с нежност екзотичната си съпруга Тара Уилсън, Крис изглеждаше като мечта – успешен, грижовен, талантлив и магнетично тайнствен. Уви, този образ се разби на пух и прах точно преди Коледа, когато две, а после още три жени подадоха оплаквания срещу него в полицията за сексуални престъпления. Така едно завръщане, обещаващо му нови телевизионни и кинопредложения, се превърна в потапяне в дълбоките тъмни води на скандала. И може би край на кариерата му…

Не за първи път

Макар американското общество да беше разтресено от обвиненията срещу Нот за сексуални престъпления, неговото минало не е лишено и от други сенчести сюжети. Актьорът нашумява в края на 80-те и в началото на 90-те години с ролята си в сериала „Закон и чест“ и се радва на особено голям дамски интерес. Гаджетата му се лепят едно след друго, а чаровникът не смята да се задържа дълго на едно място. Авантюрите му са мимолетни и не остават следи, по които да бъдат проследени в наши дни. Затова пък всичко се променя, когато в орбитата му попада бившата кралица на красотата и модел Бевърли Джонсън.

Смуглата красавица е първият цветнокож модел на корицаат на американския  Vogue, момиче с амбиции, бизнес дама с два неуспешни брака зад гърба си. Бевърли мечтае за кинокариера и няколко епизодични роли в миналото показват, че има шанс да я получи. Започва да излиза с Нот през 1990 г., след като двамата се срещат на парти. През следващите три получава цели 4 предложения за телевизията. Романтичният й съюз с телевизионна звезда, изглежда, е полезен за нея, докато напредващата кариера не започва да заплашва мира в отношенията й с Крис. Самите те стигат до съда и макар делата да не са публични, част от споделеното в тях излиза в пресата. Ужасяващи разкрития за насилие, расизъм и заплахи за живота.

„Той стана болезнено ревнив. Започна да я подозира в изневяра дори само ако говори с някой мъж. В началото агресията му бе само вербална, но постепенно нещата стигнаха и до физическо насилие“, казват свидетели на драмата в двойката.

Оплетена от чара му, Бевърли се завърта във водовъртеж от скандали, побои, заплахи и психически тормоз, който продължава почти 5 години. В края им само ограничителна заповед е в състояние да откъсне Крис от нея.

„Беше някъде през 1991 г.,  когато я преби с юмруци в лицето. Бяха тръгнали за парти, когато се скараха. Щом се прибраха, той я преби“, се казва в документите, които стигат до журналисти на списание Enquirer.

Приятелите на Бевърли се опитват да я вразумят да го напусне, но агонията продължава, докато една февруарска вечер тя не събира куража да каже стига. Преди това твърде много пъти е прикривала разбитото си лице с грим, твърде много пъти е намирала извинение за поведението му. „Той може да е изключително чувствителен и нежен“, описва го пред близките си тя.

Макар да слагат край на връзката, Крис не спира да тормози красавицата. Причаква я пред дома й, обажда й се по телефона със закани. „Веднъж бе звънял над 25 пъти със заплахи да я убие, а след това да застреля и кучето й. Заплашваше кариерата й, заплашваше реномето й. Много от обидите му бяха расистки“, обясняват още свидетелите.

При един от финалните скандали на двойката Бевърли се обажда в полицията и на място идва униформен екип. Това е и последният финален епизод на сагата. Семейството на Бевърли я взима под крилото си, притеснено, че тя може да стане наистина жертва на полуделия си бивш. Такива случаи не са прецедент през 90-те. Убеждават я да извади и ограничителна заповед срещу насилника си.

„Моля се Кристофър да се опомни. Но се боя за живота си“, казва моделът, запитана от списание Enquirer, когато статията с разкритията за неговата агресия излиза.

След тази случка и двамата замесени си взимат поука. Бевърли се отдава изцяло на кариерата си. Крис избира да не афишира връзките си. Обвиненията около него потъват, но не и опасният му характер. Под маската на грижовен чаровник се крие

лошо момче

Любимецът на семейството, най-малкият от три момчета Кристофър Нот е истински галеник на съдбата. Родителите му са класически представители на средната класа с връзки в света на бизнеса и журналистиката. Баща му е шеф на маркетингова компания, а майка му е първата репортерка в живи предавания на телевизия CBN. Двамата се разделят, когато бъдещата звезда е на 10, а година по-късно Крис губи баща с в автомобилна катастрофа.

Този епизод отваря дълбока рана в душата му, ще признае Нот. Точно той го тласка и към онези младежки глупости, които по-късно ще разказва в интервютата си.

„Постоянно търсех авторитет, фигура, която да запълни празнината на баща ми. Бях много буен – имах вандалски прояви, шофирах без книжка, пушех марихуана, а на 15 взех LSD”, ще разкаже Крис. В интервю за Esquire няколко години по-късно ще допълни: „Пушех трева от толкова малък, защото исках да съм част от бандата, да създадем някаква емоция. И тревата просто беше там – на разположение. Мисля, че човек никога не успява да познае напълно някого, дори себе си, докато не попадне в някаква необичайна ситуация. Когато получи възможност, всеки може да се покаже в много грозна светлина.“

Познавайки тези черти от характера си и с опита от връзката си с Бевърли Джонсън, не е никак странно, че през първите години на новото хилядолетие Крис държи всичко свързано със семейството далеч от публичността. Със съпругата му Тара Уилсън се срещат през 2002 г. , но не издават подробности за това събитие. По същия начин крият и официалната си сватба. Шушука се за нея още от 2009 година, но датата е някъде през 2012 г. Крис се опитва да не афишира прекалено връзката си. Все пак именно имиджа на изкусителен плейбой е притегателна за фенките му.

Spread the love
Tags from the story
More from Надя Костова
Ода за перфектния сутиен
Удобен и незабележим, мек и деликатен – честно, колко често казваме това...
Read More
0 replies on “Тайният живот на Крис Нот”