Тарт с праз и козе сирене

Продукти:

4 стръка праз

парче масло

2 с.л. прясна мащерка

375 г бутер тесто

4 резена козе сирене

трюфелово олио

сол

черен пипер

Приготвяне:

Задушете ситно нарязания праз в маслото заедно с мащерката, сол и пипер на слаб огън. Разточете бутер тестото и изрежете 4 кръга с размер малко по-голям от този на сиренето. Разпределете отгоре задушения праз, като оставяте бордюр по края. Върху праза сложете по резен сирене и загънете върху него краищата на тестото. Изпечете до златисто и поръсете с трюфелово олио преди сервиране.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 288

въглехидрати – 19 г

мазнини – 20 г

протеини – 7 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Урок по дегустация за начинаещи
Текст Галина Нифору Има няколко основни неща, които  трябва да запомним, за...
Read More
0 replies on “Тарт с праз и козе сирене”