Твоята D!VA в нова роля

Чантите AirriA на Надежда Хамилтън превръщат любимото списание в моден аксесоар с послание

Луксозните списания са нещо повече от убийци на скуката – те са аксесоар, с който показваме кои сме. Не вярвате? Тогава още не сте попаднали на чанти на Надежда Хамилтън, които са създадени от страниците на списания.

Точно както притежателките си, всеки клъч AirriA е неповторим и уникален по рода си. Освен това носи послание за красота в съхраняването на ресурсите на планетата и рециклиране  – една от любимите теми на модните дизайнери през  последните години.

С 29-годишната Надежда се срещам виртуално, за да разкаже за модния си проект, на който попадам след красива поредица снимки в социалните мрежи. Случва се точно преди в D!VA да отбележим четвъртия си рожден ден. Чантите на младата жена ми изглежда като логично продължение на живота на списанието. То наистина става част от ежедневието на „жени със стил“ под друга форма – практична, удобна и забележима. Превръща се в нов продукт, направен със сърце.

Тази своя любов Надежда закодира дори в името на марката си – AirriA. То е не просто благозвучна комбинация, а огледалните букви, взети от името на България. С тази дискретна препратка към корените мисис Хамилтън иска да обърне внимание на мястото, на което се създават чантите й.

„Чантите ми се раждат тук – в България, и искам да носят частица от нея“, обобщава идеята си Надежда. Всяко от творенията й отнема между 5 и 10 дни за изработка и се шие изцяло на ръка. Елементите се изрязват от страниците на списание по предварителен шаблон, покриват се с прозрачно тиксо, за да им се предаде издръжливост и след това се свързват един с друг. Процесът е вълнуващ, защото всяко парче пасва на мястото си като пъзел, в който може да се кодира послание. Точно такава е идеята от самото създаване на AirriA – персонални подаръци за най-близките.

„С приятелки имахме уговорка да се видим около коледните празници, но нямах представа какво да им подаря. Не разполагах и с безкрайни възможности, затова реших да им изработя нещо. Исках да е лично, да има персонални елементи и да е моден аксесоар, който да разказва тяхната история и да е с тях навсякъде. Точно те ме насърчиха да запозная света с творчеството си и така се роди идеята за AirriA“, споделя Надежда.

Моделите са практични, защото може да се използват като нормална дамска чанта или козметичен несесер. В същото време са и украшения, защото са уникални продукти от хартия, които може да се изработят в цветова комбинация по желание. Никоя чанта не може да бъде повторена, а за да е още по-лична, всяка трябва да има име.

„Първите ми чанти носят имената на моите приятелки, на които реших да ги подаря. Чантите по поръчка също кръщавам на техните притежателки. Тези, които изработвам по собствена идея, носят имена, вдъхновени от думи или изображения от хартията, която използвам“, разказва младата дизайнерка.

В модата тя по-скоро следва своите настроения, отколкото тенденциите. Обича да показва цветовете около нас, но и да създава продукти, които имат специално послание за опазване.

„Преди няколко години осъзнах, че промяната към един по-екологично чист свят трябва да започне от нас. Интересът към устойчива мода дойде с това осъзнаване. Започнах да купувам по-малко дрехи, а износените занесох за рециклиране. Дори търся запазени дръжки за чантите, които правя, в магазините за втора употреба. С годините промених навиците си, като използвам бамбукова четка за зъби и метално шише за вода и други напитки, които си правя вкъщи. Когато консумирам напитки навън, не използвам сламки и пластмасови бъркалки. Освен това съм свикнала на странните погледи в бензиностанциите, когато им дам стъклената си чаша с капак, за да налеят капучиното ми в нея“, споделя Надежда. И трябва да й се признае, че благодарение на нейното модно творение идеята за рециклиране на ресурсите в модата става много по-очарователна.

Spread the love
More from Надя Костова
Гари Олдман въздържателят, който играе алкохолик
Голямото разочарование, което преживяха феновете на филма Манк по време на церемонията...
Read More
0 replies on “Твоята D!VA в нова роля”