Твърд характер

Ние от D!VA вярваме, че бъдещето принадлежи на твърдата козметика под формата на стик. Отличен избор за градските номади, още повече че днес е лесно да се тества практичността му

Козметиката трябва да е в тежки стъклени бурканчета или в краен случай в пластмасови флакони. Кой казва? За някои козметични марки това е вчерашен вестник. И са прави. Животът на бързи обороти ни кара не само да сме пунктуални и да си правим график, но и да преразгледаме съдържанието на козметичната чантичка. Оказва се, че пълноценните средства за грижа за кожата напълно може да се поберат в „джъмбо молив”. Удобни, практични, компактни, универсални, вместващи се навсякъде и просто незаменими, стиковете не се ронят или разтичат. И най-важното – може да се използват в движение. При това без да се страхувате, че ще направите нещо не както трябва или ще изцапате хастара на дамската чанта.

Кандидат за споделено пътуване

За марките главен ориентир за появата на следващото голямо нещо е поколението Z. Родените след 2000 г. зумери искат надежден партньор, готов да отиде с тях навсякъде. Защо все пак твърдият формат е за предпочитане пред течния? Причините са повече от достатъчно. Първо, спокойно може да го вземете със себе си дори на борда на самолета в ръчния багаж. Второ, няма нужда да цапате ръцете си, особено когато става въпрос за маски или ексфолианти. Трето, стиковете изглеждат много Insta и камерата ги обича. Съгласете се, секси е да хидратирате тялото с едно-единствено движение през скъсаните дънки, навитите ръкави или ниската талия. Четвърто, обичате да пробвате, но не харесвате лавицата в банята да се пръска по шевовете. Обикновено стиковете решават и този проблем, защото са малки и свършват бързо. И не на последно място – пестите време. Край със стискането на тубата, помпането на флакона и бъркането с шпатула в бурканчето. Ако за вас също като за нас  допълнителните 10 минути в леглото са най-привлекателното нещо сутрин, може да сте сигурни, че стиковете бързо ще се превърнат във ваши фаворити.

Корея – люлката на бюти цивилизацията

Тон на тенденцията дават корейците (кой, ако не те?). Като пионери в нетрадиционните формати източните корифеи постепенно загърбват една от популярните съставки в козметиката. Познахте, става дума за водата. Да, течността прави състава еднороден и освежава кожата, но съдържа куп микроорганизми и бактерии. За да издържи козметиката не два дни, а повече, в нея се добавят консерванти. Да не забравяме, че водата е изчерпаем природен източник, а бюти индустрията я изразходва като за последно. Изключително успешна комбинация от „зелени качества”, стикът може значително да намали консумацията на вода за производството, размера и количеството на опаковката и следователно да минимизира вредата за околната среда за сметка на икономиите в транспорта и количеството пластмасови отпадъци. Един от очевидните плюсове на южнокорейската компания Tony Moly е невероятно сладкият дизайн. Охлаждащият стик за очи от серията Panda’s Dream не прави изключение. Желанието винаги да носите „пандата” с лист евкалипт в лапичките (и ако е възможно, изобщо да не го пускате от ръце) е неустоимо. Също като стар морски вълк „октоподчето” Tako Pore, пак на същата марка, взема на абордаж черните точки.

Прости и бързи бюти решения

Освен обичайните заподозрени – макиаж, дезодоранти и слънцезащита, в мобилния формат може да откриете почти всичко. С най-голяма популярност се ползват стиковете за очи. Ефекта си Panda’s Dream So Cool Eye на Tony Moly дължи на хидратиращ екстракт от бамбук и охлаждаща ледникова вода. Подобни „кубчета лед” срещу следите на умора ще намерите с марката Filorga и Darphin. Ако малко спите и много работите, ще ви харесат. Mister Matifying Stick на Givenchy илюстрира тренда джендър неутрална козметика. И да, експертът по съвършен тен не ви превръща в такива, каквито не сте. Бонбоненият цвят и ароматът на захарен памук на Pore-Less Blur and Matte на Cralins не бива да ви подвеждат. Екстракт от плода на органично ягодово дърво и естествен флавоноид в магическата „гумичка” правят кожата мека, чиста и копринено гладка. На тези с пиетет към многофункционалните продукти препоръчваме Mia Cleansing Stick and Scrub на Korff. В зависимост от това дали кожата е мокра или суха, стикът съответно почиства или ексфолира. Екстракти от боровинки, портокал и лимон подобряват текстурата на кожата. С Lipikar AP+ може по всяко време да успокоите сърбежа. Формулата с масло от карите, мадекасозид и цинков глюконат подхранва, намалява възпалението и действа антибактериално. Сред отличниците в усвояването на новата територия е L’Action Paris. Марката предлага цели три вълшебни пръчици, разбирайте стик-маски: хидратираща и освежаваща, озаряваща и освежаваща, почистваща и освежаваща. Тайното оръжие на Hemp&Clay Hydra Boost е миксът от коноп, бяла глина, розова вода и алое.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Свобода Сидерова
Световно турне на една ръка пръскане
Да, мъжките аромати не може да ви транспортират физически по целия свят,...
Read More
0 replies on “Твърд характер”