Триковете на Лиса Елдридж за перфектен грим

Лиса Елдридж не просто гримира звездите – тя самата е звезда. Дуа Липа, Алекса Чънг, Кейт Уинслет, Ема Робъртс, Ева Грийн и много други се оставят в талантливите ѝ ръце за фотосесии и светски събития. С 2 милиона абонати на Youtube канала си, 1.6 милиона последователи в Instagram, издадена книга (Face Paint: The Story of Makeup), собствена линия грим и пост като глобален творчески директор на Lancôme, Лиса определено разбира от красота и е готова да сподели своите тайни за перфектен и професионално изглеждащ грим.

Идеални вежди

Огледайте добре веждите си от всички ъгли: срешете ги нагоре, надолу и обратно на растежа. Така ще може да видите къде има празнини и несъвършенства. Запълването се прави при сресани надолу вежди, като се започва от най-високата част на арката със съвсем леки щрихи с молива. Очертайте първо основния контур и след това запълвайте.

Обемни мигли

Освен ако нямате естествено извити мигли, винаги използвайте уред за извиване. По този начин очите изглеждат по-големи и широко отворени. След това нанесете спиралата, като отделите специално внимание на корените – така миглите ще изглеждат по-дълги. Сложете четката в корените и внимателно масажирайте наляво-надясно, като постепенно я изтегляте към върха на миглите. Ако в някакъв момент очите ви се насълзят, наклонете глава назад и подсмръкнете – този трик винаги работи.

Дълготрайно червило

Ако искате червилото ви да издържа дълго, номерът е да нанесете няколко тънки слоя вместо един плътен. Използвайте четка за по-равномерно нанасяне. Започнете със съвсем малко количество и го разнесете добре върху устните. По този начин оформяте дълготрайна база. Нанесете още един пласт и попийте със салфетка. Сега е ред на молива – особено ако искате да коригирате формата на устните. Нанасяйте го с малки точковидни щрихи, а не с плътна линия, като го блендирате с червилото. Така няма да стои като рязък контур. Завършете с последен лек слой червило, като потупвате – този път не с четката, а направо от гилзата.

Естествен тен

Фон дьо тенът не трябва да стои като плътна маска (освен ако не става дума за сценичен или телевизионен грим). Ролята му е да изравни цвета на кожата и да прикрие дребни несъвършенства. Нанесете съвсем лек слой фон дьо тен, а след това коректор с висока покривност само върху несъвършенствата и пигментните петна, като блендирате с малка четка.

Без подпухналост

Този трик спада по-скоро към грижата за кожата, но благодарение на него гримът стои по-добре. Винаги дръжте в камерата масажен ролер, текстилни маски за под очите и околоочен крем. Масажът със студен ролер, студената маска и крем вършат чудеса и премахват подпухването за минути.

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Отвлякоха кучета на Лейди Гага
Лейди Гага доста е вбесила недоброжелател. Звездата обяви солидна награда от половин...
Read More
0 replies on “Триковете на Лиса Елдридж за перфектен грим”