Три неща, които 2020-а промени за нас

Изминалата година бе една от най-необичайните в живота ни. Тя промени както начина на работа и забавление за мнозина, така и възприятията ни за свобода и лукс. Да, допреди няколко години луксът бе да имате апартамент в скъп квартал, а днес е малка селска къща, в която да живеете изолирано от всички в близост до природата и неограничено време на открито…

Ето още няколко примера как се промени животът ни през тази 2020 година, събрани от редакторите на списание DIVA!

Надя Костова

Ако някой ми бе казал, че през 2020 година ще избера да прекарам 6 месеца в малко село в Странджа с едно-единствено магазинче и никакъв социален живот, едва ли щях да повярвам. Възможността да дишам въздух, вместо да съм затворена с бебе в апартамент в столицата обаче, ми се стори неустоима. Така зарязах всички любими био/еко/органик ресторантчета и кафенета, които ми носеха усещане за здравословен живот, стегнах две чанти с памучни клинове и бебешки дрехи и заминах да садя моркови и картофи. Така животът ми се завъртя около 3 основни промени – живот на село, очакване на куриерски доставки с всички благини на големия град и зуум партита с любимите ми хора от града.

  • Живот на село – изглежда романтично само по филмите. В действителност има някои неудобства – буболечки (репелентите удрят само част от гадовете), селските улици са неудобни за колички и прашни за любимите бели кецове, ако ви трябва нещо специално – трябва да поръчате или да биете път до най-близкия град, за да го получите. И все пак е много по-приятно да сте в малко и чисто село, отколкото в града, в който спазването на дистанция между хора и коли е предизвикателство.
  • Доставки – обичам да пазарувам в малки и профилирани магазинчета. Рядко намирам своите продукти в хипермаркетите и понякога това означава часове в обиколки за пазар за неща от първа необходимост. За щастие, именно малките търговци се оказаха достатъчно гъвкави и започнаха да доставят своите продукти и в най-затънтените кътчета с куриери. Така успях да не се лиша от любими вкусове, кафе и козметика дори в Странджа. Няма да пиша оценка на селските продукти в магазина – сещате се, че има разлика от градското био.
  • Празници в зуум – сбирките с близки приятели и семейство не са препоръчителни в пандемия, което наложи нов начин за отбелязване на рождени дни. Поканените получавахме линк за виртуалната ни среща, а ние връщахме жеста с изненади по куриер. Даже с баба прекарахме коледното разопаковане на подаръците на децата във вайбър. Позитивното е, че при това положение никой не отсъстваше от празника, а нуждата от време и внимание, което да споделим с близките дори от дистанция, стана водещ мотив за цялата 2020-а. Да, мисля, че вече с нетърпение ще очаквам всяко събитие, на което физически да се съберем с най-важните хора.
Spread the love
More from divamagazine.bg
„Коледата на Мог“, Джудит Кер
Мог празнува Коледа на български. Но първо ще се уплаши от ходещата...
Read More
0 replies on “Три неща, които 2020-а промени за нас”